Kritische speler baalt van Conte: 'Daarom ben ik waarschijnlijk verbannen'
Maandag, 16 april 2018 om 20:27

Zaterdag wist Chelsea met pijn en moeite te winnen van Southampton, mede door toedoen van Oliver Giroud (2-3). Manager Antonio Conte had opvallend genoeg geen basisplek ingeruimd voor Antonio Rüdiger. De verdediger laat aan ZDF weten dat hij gelooft dat de recente kritiek van de Duits international de reden is voor de absentie.

Rüdiger, die dit seizoen vaak iedere wedstrijd de negentig minuten vol maakt, was zaterdag niet geblesseerd, waardoor het verhaal de ronde deed dat Conte de verdediger simpelweg had gepasseerd vanwege zijn kritiek. Rüdiger mocht niet eens plaatsnemen op de bank en dat steekt de stopper: "Daarom ben ik waarschijnlijk verbannen. Maar ik bedoelde de kritiek niet op die manier."

De international wijst op zijn commentaar na het 1-1 gelijkspel tegen West Ham United dat de ploeg bij een voorsprong altijd achteruit loopt. "Het was gewoon een feit, het had niets met tactiek te maken. Ik heb niemand persoonlijk aangevallen. Ik bedoelde ons als team. Ik was een beetje verrast (dat hij niet werd geselecteerd, red.). Ik denk dat ik de laatste maanden veel heb gespeeld. Dit was een kleine pauze."

Rüdiger benadrukt dat hij geen problemen heeft met de manager, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een vertrek bij de Engelse topclub. "Alles is gewoon normaal vanaf mijn kant. Hij is mijn coach. Ik moet hem respecteren. En hij is een erg goede coach", besluit de 25-jarige Rüdiger, die nog tot medio 2022 vastligt op Stamford Bridge.

 
Premier League
 
Chelsea
 
Antonio RĂ¼diger
 
Antonio Conte

Poll
Verwacht jij dat Antonio Conte na dit seizoen nog steeds manager is van Chelsea?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties