PSV en Ajax getipt: 'Hij heeft alles geleerd door gewoon te kijken'
Maandag, 16 april 2018 om 20:50

FC Groningen beleeft een uiterst moeizaam seizoen. Een van de lichtpuntjes aan de zijde van de Trots van het Noorden is Ritsu Doan. De Japanner maakt met name na de winterstop indruk bij de Eredivisionist. Doan zou volgens trainer Ernest Faber prima passen bij bijvoorbeeld PSV of Ajax, zo geeft hij aan in gesprek met de NOS.

"Hij is heel goed", begint de oefenmeester. "Hij is ongelooflijk zeker en balvast in de kleine ruimte en dat is waar grote ploegen vaak in moeten spelen. Er zit nog heel veel rek in qua verdedigen en afstanden lopen, maar hij is altijd rustig en ziet altijd de oplossing naar voren", aldus Faber, die stelt dat Doan in een goed draaiend elftal, ‘zeker in de top-drie’, moeiteloos mee kan.

Meer: Chelsea verhuurt voormalige back van NEC en FC Groningen voor achtste keer

"Hij heeft alles geleerd door gewoon te kijken. Nu spreekt hij een beetje Engels en verstaat hij het ook. Maar het is bijzonder knap, en dat moet hij ook zeker bij de top-drie kunnen", besluit Faber. Naar verluidt is Groningen van plan de optie tot koop van Doan te lichten, waarbij de afkoopsom richting de twee miljoen euro loopt. Groningen kan de optie op de huurling van Gamba Osaka vóór 1 mei lichten.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
Ernest Faber
 
Ritsu Doan

Poll
Ben jij het eens met Ernest Faber?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties