Van den Berg na ontslag bij RKC aan de slag bij Jong Feyenoord
Maandag, 16 april 2018 om 21:28

Peter van den Berg is door Feyenoord aangesteld als trainer van het beloftenelftal, dat vanaf volgend seizoen gaat spelen in de Reservecompetitie voor beloftenteams. De oud-speler van onder meer Feyenoord zette maandag zijn handtekening onder een contract voor een seizoen in De Kuip. Ulrich van Gobbel, nu nog trainer van Feyenoord Onder-19, wordt zijn assistent.

Van den Berg stopte in 2009 met voetballen en ging daarna aan de slag als jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam. In 2015 werd hij hoofdtrainer van RKC Waalwijk. Daar werd hij eind december ontslagen wegens tegenvallende resultaten. De coach kijkt uit naar zijn nieuwe functie. "Het is mooi om straks een bijdrage te kunnen leveren aan een elftal dat jeugdspelers een extra kans biedt om zich bij Feyenoord door te ontwikkelen", vertelt hij op de clubwebsite. "Als jeugdtrainer heb ik eerder al ervaren dat het dankbaar werk is om spelers te ondersteunen in hun doel de A-selectie te halen. Van huis uit heb ik een Feyenoord achtergrond en ik heb zelfs nog een jaar voor de club mogen spelen. Dat alles maakt het alleen maar nog mooier dat ik hier nu ook als trainer aan de slag ga."

Feyenoord laat weten dat Feyenoord Onder-18 volgend jaar niet meer zal bestaan. "Met Peter van den Berg hebben we een trainer aangetrokken, die goed begrijpt wat het doel is van ons beloftenteam en die uitstekend aanvoelt welke werkwijze daarbij past", laat technisch directeur Martin van Geel in een reactie weten. "Met dit elftal bieden we spelers een podium en de kans om zich langer door te ontwikkelen, om hopelijk vervolgens de stap te kunnen maken naar de A-selectie. De afgelopen jaren boden we spelers die kans vooral door ze te verhuren aan clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League."

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Peter van den Berg

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties