Landskampioen PSV jaagt vanaf vanavond op all-time clubrecord uit 2014/15
Woensdag, 18 april 2018 om 16:51

Drie dagen na de verovering van de landstitel wacht PSV een uitwedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion. Elke competitienederlaag van het team van Phillip Cocu dit seizoen, drie stuks, vond buitenshuis plaats. Roda JC Kerkrade won slechts drie van de laatste elf duels in de Eredivisie, maar deze driepunters vonden in de laatste vier competitiewedstrijden plaats. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Parkstad Limburg Stadion, woensdagavond vanaf 19.45 uur.

O Roda JC Kerkrade won slechts één van de laatste zestien competitieduels met PSV (vijf remises, tien nederlagen - thuis en uit) en kwam in de helft van deze wedstrijden niet tot scoren.

Meer: Van Bommel en Romero kennen geen onvergetelijk debuut bij PSV | De Jong zoekt verschillen: ‘Cocu was misschien wat rustiger op het veld’

O Roda JC Kerkrade staat al 399 speelminuten droog tegen PSV in de Eredivisie. De laatste Roda-treffer tegen de Eindhovenaren was een eigen doelpunt van Joshua Brenet.

O De Limburgers staan op negentien nederlagen dit Eredivisie-seizoen. Een evenaring van het negatieve clubrecord van Roda JC Kerkrade dat stamt uit het seizoen 2013/14.

O PSV werd landskampioen met tachtig punten en heeft met drie duels te gaan nog zicht op het all-time clubrecord in één seizoen, omgerekend naar drie punten per zege: 88 in 2014/15.

O De ploeg van Robert Molenaar hield al twaalf thuisduels niet de nul en kreeg er in de laatste vijf zelfs minimaal twee tegen. De Limburgers kregen alleen in 2013/14 (30) meer thuisgoals tegen in een Eredivisie-seizoen dan nu (29).

O Roda JC Kerkrade trof in de historie van de Eredivisie zes keer eerder een ploeg die de landstitel al op zak had en pakte in al deze duels minimaal één punt: drie zeges, drie remises).

O Hidde Jurjus incasseerde al vijftien doelpunten van buiten de zestien dit seizoen, het meeste van alle keepers. Jurjus was tevens de laatste keeper die er meer tegen kreeg in een Eredivisie-seizoen: zeventien in 2015/16.

O PSV zag dit seizoen al tien keer een tegenstander rood pakken. Slechts één keer zag een team meer opponenten met rood weggestuurd worden in een seizoen: PSV in 2010/11, 11 keer.

O Luuk de Jong scoorde in dertien Eredivisie-duels in 2018 al even vaak als in zijn dertig competitiewedstrijden van 2017: acht keer.

O Hirving Lozano is de eerste speler die negentien overtredingen meekreeg die bestraft werden met een kaart sinds Edouard Duplan in 2015/16. De laatste met meer was Roland Alberg in 2011/12: 21.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Roda JC Kerkrade
 
Luuk de Jong
 
Phillip Cocu

>
Eredivisie
Roda JC Kerkrade
2
2
PSV
Woensdag, 18 april 2018 om 18:30
Poll
Denk jij dat PSV het seizoen met 89 punten afsluit?
Ja
Nee
Meer OPTA Facts
   
20:30
20:30
Real Madrid kan zorgelijke statistiek van Jürgen Klopp in finales vergroten
33
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties