Dolberg moet vanaf vanavond alleen Eriksen en Kanu voor zich dulden
Donderdag, 19 april 2018 om 18:39

Strijden om de eer én de tweede plaats is voor Ajax het enige wat overblijft na het mislopen van de landstitel. De voorsprong van het team van Erik ten Hag op AZ bedraagt vijf punten, met nog drie speeldagen te gaan. VVV-Venlo wacht sinds 4 februari, toen Feyenoord met 1-0 werd verslagen, op een zege in de Eredivisie: vijf remises en vijf nederlagen in tien competitieduels. Opta blikt vooruit op de krachtmeting in de Johan Cruijff Arena, donderdagavond vanaf 20.45 uur.

O VVV-Venlo pakte welgeteld één punt in de twintig uitduels met Ajax in de Eredivisie (één remise, negentien nederlagen) en staat momenteel op 447 minuten zonder uitdoelpunt tegen de Amsterdammers.

Meer: Ten Hag neemt 26 spelers mee naar Engeland; Schöne sluit aan | Dolberg tevreden over aanwinst: ‘Goede speler, ik denk dat dat wel goed komt’

O De laatste keer dat VVV-Venlo een Eredivisieduel met Ajax wist te winnen was in december 1987 (3-1 in eigen huis). Sindsdien verloren de Limburgers zestien van de achttien ontmoetingen met Ajax: twee remises.

O Ajax won 62 van de laatste 66 thuisduels tegen promovendi in de Eredivisie (vier remises, laatste nederlaag tegen ADO Den Haag in 1986) en kwam in 2005 voor het laatst niet tot scoren in een competitieduel tegen een gepromoveerde ploeg (0-0 tegen Heracles Almelo).

O Ajax staat momenteel op 31 tegentreffers, het hoogste aantal in een Eredivisie-seizoen sinds 2012/13: 31. In 2011/12 moest Ajax voor het laatst meer tegendoelpunten slikken: 36.

O Ajax kwam onder Erik ten Hag in dertien duels al drie keer niet tot scoren, vaker dan onder Peter Bosz (twee keer), Marcel Keizer (nul keer) en Michael Reiziger (nul keer) en in de 52 wedstrijden daarvoor.

O VVV-Venlo is momenteel tien competitieduels zonder zege: vijf remises, vijf nederlagen. De laatste Venlose reeks van minimaal elf duels zonder winst op het hoogste niveau was in 1993/94: twaalf.

O VVV-Venlo hield eerder dit seizoen Feyenoord op 1-1 in De Kuip en kan voor het eerst sinds 1960/61 in twee uitduels met een team uit de traditionele top drie ongeslagen blijven.

O Kasper Dolberg (20 jaar en 195 dagen) kan zijn vijftigste Eredivisie-duel voor Ajax spelen. Daarmee is hij de derde jongste buitenlandse speler met dat aantal, na Christian Eriksen en Kanu (beiden negentien jaar).

O Van de laatste veertien tegentreffers van VVV-Venlo in de laatste zeven wedstrijden werden er elf na de rust gemaakt.

O Nils Röseler (31 tackles, 15 succesvol) is de enige Eredivisie-speler die dit seizoen meer dan dertig tackles inzette, maar dat minder dan de helft van de keren succesvol deed.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
VVV-Venlo
 
Kasper Dolberg
 
Christian Eriksen

>
Eredivisie
Ajax
4
1
VVV-Venlo
Donderdag, 19 april 2018 om 20:45
Poll
Wie eindigt hoger dit seizoen?
AZ
Ajax
Meer OPTA Facts
   
20:30
20:30
Real Madrid kan zorgelijke statistiek van Jürgen Klopp in finales vergroten
33
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties