'Als er één procent kans is om hem over te nemen, dan ga ik daarvoor'
Dinsdag, 17 april 2018 om 07:00

PSV is door het kampioenschap volgend seizoen verzekerd van Europees voetbal. Wanneer de Champions League niet wordt bereikt, starten de Eindhovenaren in de groepsfase van de Europa League. De lijstaanvoerder van de Eredivisie is hoe dan ook verzekerd van een inkomstenbron van acht miljoen euro. Algemeen directeur Toon Gerbrands wil meer. "Wij willen het hoofdtoernooi van de Champions League in. Daar gaan we voor", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

PSV zal zich via de play-offs voor de Champions League moeten zien te plaatsen. Ook al worden deze play-offs verloren, dan kan de club uit Eindhoven drie miljoen euro tegemoet zien. Daar komt dan nog vijf miljoen euro bovenop door deelname aan de groepsfase van de Europa League. Deelname aan de groepsfase van de Champions League is nog lucratiever. Een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League is goed voor vijftien miljoen euro.

Meer: PSV gaat transfermarkt op na vertrek aanvoerder: ‘Daar wordt aan gewerkt’ | ‘Ik wist al dat ik komend seizoen niet in Eindhoven zou spelen’

Het is voor PSV de vraag met welke selectie het aan de start van volgend seizoen verschijnt. Santiago Arias en Hirving Lozano kunnen zich op het WK in Rusland in de kijker spelen, terwijl Jeroen Zoet eerder al heeft aangegeven open te staan voor een nieuw avontuur. Zijn contract, net als dat van Arias, loopt af in de zomer van 2019. En dan is er nog aanvoerder Marco van Ginkel. De middenvelder wordt gehuurd van Chelsea en keert normaliter terug naar Londen.

"Tijdens PSV - Ajax zaten alle scouts weer op de tribune", zegt technisch manager Marcel Brands. "Iemand als Marco is een heel belangrijke speler geworden. We hebben hem vorig jaar geprobeerd te kopen van Chelsea, maar dat was niet haalbaar. En je hebt natuurlijk ook met een salarisplafond te maken. Als er maar één procent kans is om hem over te nemen van Chelsea, dan ga ik daarvoor."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Marco van Ginkel
 
Jeroen Zoet
 
Santiago Arias

Poll
Denk jij dat PSV zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties