'Of ik het sneu vind voor Kramer? Nee, wat dat betreft ben ik heel zakelijk'
Dinsdag, 17 april 2018 om 07:54

Henk van Stee vindt de schorsing van zeven wedstrijden voor Michiel Kramer ‘veel te fors’. De spits van Sparta Rotterdam werd afgelopen weekeinde met rood van het veld gestuurd nadat hij zijn schoen in het gezicht van Vitesse-verdediger Alexander Büttner plantte. Het seizoen van Kramer zit er zodoende op, want zelfs als Sparta de finales van de play-offs om promotie/degradatie bereikt, zal de aanvaller niet inzetbaar zijn.

Kramer ging diep door het stof na zijn rode kaart tegen Vitesse en bood meermaals zijn excuses aan. Het schikkingsvoorstel van zeven wedstrijden schorsing werd meteen geaccepteerd. Sparta heeft het nagelaten om in beroep te gaan tegen de straf, om Kramer zodoende mogelijk nog speelgerechtigd te krijgen in de slotfase van de eventueel te bereiken play-offs.

Meer: Kramer: ‘Of ik jullie mis? Ik denk dat jullie mij meer missen dan ik jullie'

"De straf vind ik nog steeds veel te fors", reageert technisch directeur Van Stee in De Telegraaf. "Je kunt inzetten op twee duels vermindering van de schorsing, maar de tv-beelden zijn duidelijk. Die wijzen uit dat hij naar iemand trapt en dat zal de aanklager gebruiken. We hebben hier uren over gesproken en iedereen is ervan geschrokken. Dat hij een straf verdient, staat buiten kijf. We hebben als Sparta toch bepaalde normen. Dit is voor iedereen heel vervelend."

"Of ik het sneu vind voor Kramer? Nee, wat dat betreft ben ik heel zakelijk", zegt Van Stee in het Algemeen Dagblad. "Hoezeer we het ook waarderen dat hij ons zijn excuses heeft aangeboden, Kramer heeft ons enorm gedupeerd met zijn actie. Vooral dat gevoel leeft sterk."

Kramer werd in de tweede seizoenshelft opgepikt door Sparta, nadat zijn contract bij Feyenoord werd ontbonden. Hij kwam tot twee doelpunten in acht wedstrijden voor de club uit Rotterdam. Of hij toekomst heeft op Het Kasteel is vooralsnog niet duidelijk. "We gaan ons eerst concentreren op NAC Breda (woensdag, red.), daarna zullen we daarover met alle partijen om tafel gaan", aldus Van Stee.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Sparta Rotterdam
 
Michiel Kramer
 
Alexander Büttner

Poll
Sparta Rotterdam moet afscheid nemen van Michiel Kramer
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties