'Ik begrijp wel dat mensen denken: dat is over en sluiten, mission impossible'
Dinsdag, 17 april 2018 om 08:23

Met nog drie wedstrijden op de rol lijkt degradatie voor FC Twente onvermijdelijk te worden. De Tukkers hebben een achterstand van vier punten op Sparta Rotterdam, dat momenteel een nacompetitieplaats in handen heeft. Ondanks de sombere vooruitzichten wil trainer Marino Pusic voorlopig van geen opgeven weten.

"Ik begrijp wel dat mensen denken: dat is over en sluiten, een mission impossible. Ik heb het al eerder gezegd: zolang er kansen zijn, zijn er kansen. Hoe groot ze zijn, weet je niet van tevoren. Maar ik vind dat we het verplicht zijn aan elkaar, de club en de supporters om tot de laatste snik door te vechten", zegt Pusic in gesprek met de NOS. Zijn ploeg neemt het dinsdagavond in eigen stadion op tegen PEC Zwolle.

Meer: Pusic luidt noodklok: ‘We hebben eigenlijk maar twaalf selectiespelers’

Daarna volgen nog een uitduel met Vitesse en een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Afgelopen weekeinde ging FC Twente met 2-1 onderuit tegen ADO Den Haag. "Zoiets is zwaar. Dat is simpel zat. Want het was een wedstrijd waar meer in had gezeten voor ons. Je hebt daarna korte tijd om te rouwen en dat hebben we ook gedaan. Maar daarna moet je snel verder", stelt de oefenmeester, die het roer onlangs overnam van Gertjan Verbeek.

In de strijd tegen degradatie is Twente afhankelijk van de resultaten van Sparta, dat het nog opneemt tegen NAC Breda (thuis), Feyenoord (uit) en Heracles Almelo (thuis). "Dat is altijd frustrerend. Maar je moet, vind ik, in eerste instantie de focus hebben op je eigen prestatie en je eigen wedstrijd. Dat is het enige waar je wel invloed op hebt", aldus Pusic, die de concurrentie in ieder geval onder druk wil zetten. "En dat hebben we in eigen hand. Wij moeten gewoon onze eigen wedstrijden proberen te winnen. Simpel zat."

 
Eredivisie
 
FC Twente
 
Marino Pusic
 
Gertjan Verbeek

Poll
Denk jij dat FC Twente gaat degraderen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties