Mourinho grijpt in: 'Wil je dat ik spelers selecteer op hun mooie gezichtje?'
Dinsdag, 17 april 2018 om 09:12

Manchester United sloeg afgelopen zondag een modderfiguur en verloor met 0-1 van West Bromwich Albion, waardoor Manchester City de landstitel veiligstelde. José Mourinho gaat ingrijpen en laat in de komende competitiewedstrijd tegen Bournemouth andere spelers opdraven, zodat zij zich kunnen bewijzen in aanloop naar het duel in de halve finale van de FA Cup met Tottenham Hotspur.

"Als ik iemand tegen Bournemouth geweldig speelt, zal hij ook in de halve finale spelen. Het is niet zo dat ik nu ga rouleren. Dit is gewoon een kans voor bepaalde spelers om een plaats in het elftal te veroveren. Sommige jongens die tegen West Brom hebben gespeeld, hebben geen plaats in dat elftal", wordt Mourinho tijdens de persconferentie geciteerd door Sky Sports. "Ik ken maar één criterium voor een plaats in het team."

Meer: Ibrahimovic weigerde speelminuten: ‘Ik zei: ’Ik wil je niet teleurstellen‘’ | ‘Raiola biedt Pogba aan tijdens gesprek op Ciutat Esportiva’

"Dat is hoe je speelt, het is de enige manier hoe ik speler kan selecteren. Wil je dat ik kies op basis van wat ze kostten? Of hun salaris? Of hun mooie gezichtje? Nee, ik kies alleen op basis van performance", vervolgt de Portugees, die gevraagd werd naar het spel van Paul Pogba tegen the Baggies. "Hij was niet de enige die matig speelde. Bovendien had hij al een gele kaart, waardoor het voor hem lastiger was dan voor anderen."

"Het kan niet zo zijn dat als je met twee man op het middenveld speelt, er één geen risico kan nemen", verklaart Mourinho de wissel van Pogba. "Je kan dat wel doen, maar alleen als het team weinig balverlies lijdt. Het was lastig, omdat we heel veel dom balverlies leden. Ik haalde Paul eraf vanwege die gele kaart. Hij was niet slechter dan andere spelers die wel negentig minuten op het veld hebben gestaan."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester United
 
José Mourinho
 
Paul Pogba

Poll
Denk jij dat Manchester United de FA Cup wint?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties