'Namen van Keizer en Steijn prijken op steeds korter wordende shortlist'
Dinsdag, 17 april 2018 om 10:19

SC Heerenveen maakte afgelopen maand bekend het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen en de Friezen zijn inmiddels druk bezig met het zoeken van een opvolger van de vertrekkende trainer. Voetbal International meldt dinsdagochtend dat de club een shortlist heeft samengesteld, waarop in ieder geval de namen van Marcel Keizer en Maurice Steijn prijken.

Het weekblad schrijft dat er al oriënterende gesprekken hebben plaatsgevonden tussen een aantal trainers en de club. Heerenveen heeft daarna de lijst flink ingekort, zo maakt commissaris Hans Westerhof duidelijk: "Met alle anderen hebben we minimaal één keer gesproken. Dat laat ook zien dat het een goede beslissing is geweest om hoog in te zetten. Je moet als club nooit te bescheiden zijn. Voor een trainer die miljonair wil worden zijn wij dan wel niet interessant, maar een trainer die al miljonair is kan in Heerenveen heerlijk werken."

Een doorslaggevende factor voor Heerenveen is de ervaring met het ontwikkelen van jonge spelers die een trainer in huis moet hebben. De club ziet in Keizer, die in de winterstop door Ajax op straat werd gezet, en VVV-Venlo-trainer Steijn twee geschikte kandidaten om deze levensader in stand te houden. Voor beide trainers is er overigens de nodige concurrentie: Keizer is ook in beeld bij Excelsior, terwijl Steijn op interesse van Willem II kan rekenen.

Technisch manager Gerry Hamstra wil op dit moment niet op individuele namen ingaan, maar geeft aan wel middenin de zoektocht te zitten. De bestuurder merkt dat zijn club er goed opstaat bij trainers: "We hebben natuurlijk een mooie geschiedenis, zijn een aantrekkelijke club die elke jaar goed verkoopt en een play-offwaardige selectie heeft." Hamstra laat zich niet opjagen om zo snel mogelijk een nieuwe trainer te kunnen presenteren: "Kwaliteit is leidend."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
sc Heerenveen
 
VVV-Venlo
 
Ajax
 
Marcel Keizer

Poll
Wie lijkt jou de beste keuze voor sc Heerenveen?
Marcel Keizer
Maurice Steijn
Iemand anders
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties