'Ik maak waarschijnlijk meer minuten dan anderen bij Oranje'
Dinsdag, 17 april 2018 om 10:35

Het Nederlands elftal begon onlangs met de interlands tegen Engeland en Portugal aan het tijdperk onder Ronald Koeman en een bekend gezicht ontbrak tijdens die duels in de selectie. De nieuwe bondscoach riep Wesley Sneijder niet op en maakte de recordinternational vervolgens duidelijk dat hij niet meer van plan is om hem minuten te gunnen bij Oranje.

Voor Sneijder kwam die beslissing hard aan, maar hij heeft inmiddels de knop om weten te zetten en hoopt in de toekomst als assistent toch een rol van belang te kunnen vervullen bij het Nederlands elftal: "Gewoon omdat ik de spelers van het Nederlands elftal door en door ken. Misschien kan ik op een ander vlak wel iets betekenen. Ik heb gezegd dat ik wil helpen, in wat voor functie dan ook. Dat moeten we gaan bekijken in de toekomst", legt hij uit in gesprek met Helden.

De kans bestaat dat de 33-jarige middenvelder langs de lijn kan komen te staan terwijl hij nog actief is als speler bij Al-Gharafa en dat idee lijkt hem wel raar: "Op zich is het logischer om met Oranje te stoppen als je helemaal stopt met voetbal. Ik ben nu fit, speel om de paar dagen een wedstrijd, heb waarschijnlijk meer wedstrijdminuten in mijn benen zitten dan anderen op het veld straks."

De 133-voudig international denkt dat een dergelijke situatie hem in eerste instantie wel moeite zal kosten omdat hij zich altijd wil bewijzen. Hij weet echter ook dat hij niets anders kan doen dan zich bij de situatie neerleggen: "Het is mooi geweest, het is klaar en ik moet het afsluiten. Een andere functie bij Oranje zou ik geweldig vinden."

 
Meer video's
 
Vriendschappelijke interlands
 
Nederland
 
Wesley Sneijder
 
Ronald Koeman

Poll
Vind jij dat Wesley Sneijder als speler eigenlijk nog in aanmerking zou moeten komen voor Oranje?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties