'Ik denk niet dat we dit moeten zien als kans om wraak te nemen op Real'
Dinsdag, 17 april 2018 om 12:13

Bayern München werd afgelopen week tijdens de loting voor de halve finales van de Champions League gekoppeld aan Real Madrid en voor James Rodríguez wordt dat een speciaal tweeluik. De Colombiaan werd in 2014 door de Koninklijke voor 75 miljoen euro opgepikt bij AS Monaco en speelde daarna drie seizoenen in het Santiago Bernabéu. Vorig jaar zomer verruilde hij de Champions League-houder op tijdelijke basis voor der Rekordmeister.

"Het worden natuurlijk twee speciale wedstrijden voor mij. Ik heb daar drie jaar gespeeld, was gelukkig en had daar alles, vrienden en goede herinneringen. Maar nu denk ik alleen maar aan mijn team en wil ik me zo goed mogelijk voorbereiden. We willen de finale halen, dat is het enige dat telt", blikt de spelmaker, die naar verluidt voor 42 miljoen euro definitief de overstap gaat maken naar de Duitse kampioen, vooruit in gesprek met AS.

Meer: Real lijkt niet op terugkeer te hoeven rekenen: ‘Dat geldt nog steeds’ | James Rodríguez wacht op Real Madrid: ‘Hij zou erg gevleid zijn’

Bayern en Real ontmoeten elkaar voor het tweede seizoen op rij in de knockout-fase van het miljardenbal en de return van vorig jaar zorgde met een rode kaart voor Arturo Vidal en twee buitenspeldoelpunten van Cristiano Ronaldo voor de nodige controverse. James gelooft echter niet dat de Duitsers voortgedreven zullen worden door wraakgevoelens: "Ik denk niet dat we het moeten zien als een kans om wraak te nemen op Real."

"Het zijn gewoon een paar wedstrijden op onze weg die hopelijk naar de finale leidt. Gezien de twee clubs die elkaar ontmoeten, zullen het unieke wedstrijden worden, maar we moeten ons alleen op onszelf richten." Colombiaans icoon Carlos Valderrama ziet in het tweeluik wel een heldenrol weggelegd voor zijn landgenoot: "Ik denk dat James wil dat deze wedstrijden er snel aankomen, zodat hij zijn wraak kan laten zien. Ik ben vanwege James voor Bayern. Het zou mooi zijn als hij, met weinig tijd op de klok, een vrije trap in de kruising draait", reageerde hij tegenover El Heraldo.

 
Champions League
 
Bayern München
 
Real Madrid
 
James Rodríguez
 
Cristiano Ronaldo

Poll
Denk jij dat Bayern München ten koste van Real Madrid de finale gaat bereiken?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties