Van Dijk lovend over Oranje-collega: 'Ik weet hoe goed hij kan zijn'
Dinsdag, 17 april 2018 om 13:15

Liverpool won afgelopen zaterdag met 3-0 van Bournemouth. Het treffen met the Cherries op Anfield betekende voor Virgil van Dijk een ontmoeting met landgenoot Nathan Aké. In gesprek met de Daily Echo laat de aanvoerder van Oranje zich bijzonder lovend uit over de 23-jarige verdediger van Bournemouth.

"Nathan is een geweldige speler en fantastische jongen, ik mag hem erg graag. Het is moeilijk om tegen onze aanvallers te spelen, maar ik weet hoe goed hij kan zijn", doelt Van Dijk op de bijzonder productieve voorhoede van Liverpool, bestaande uit Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah. "Aké is nog jong en kan nog veel leren."

"Als aanvoerder van het Nederlands elftal hoop ik dat hij zich blijft ontwikkelen, als voetballer en als mens. Ik hoop dat hij het zover mogelijk weet te schoppen. Bij Oranje kan ik hem daarbij helpen. Hij doet het nu geweldig en heeft enorm veel potentie", besluit de verdediger van Liverpool. Aké speelde negentig minuten mee, maar kon niet voorkomen dat Bournemouth door doelpunten van Mané, Salah en Firmino met 3-0 onderuit ging.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Liverpool
 
Nederland
 
Nathan Aké
 
Virgil van Dijk

Poll
Moet Nathan Aké vaste basisspeler zijn bij Oranje?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties