Bas Dost stopt als international: 'Dat heeft de doorslag gegeven'
Dinsdag, 17 april 2018 om 13:02

Bas Dost heeft zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal gespeeld. De 28-jarige spits heeft bondscoach Ronald Koeman dinsdag laten weten dat hij per direct een punt zet achter zijn interlandloopbaan, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Dat de aanvaller doodongelukkig terugkeerde van zijn laatste trip met Oranje was voor hem de druppel, zo klinkt het. "Het gevoel dat ik ermee wilde stoppen, heb ik heel lang weggedrukt. Zoiets doe je niet, vond ik", aldus de aanvaller. Toen hij in de tweede interland onder Koeman geen speeltijd meer kreeg, wist hij genoeg. Toch wilde hij eerst geen rigoureuze beslissing nemen: "Dat ik me een week lang echt verrot gevoeld heb, heeft de doorslag gegeven."

Dost heeft het gevoel dat hij bij Oranje nooit serieus genomen is. "Het is niet goed gelopen bij het Nederlands elftal. Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg: 'Tot hier en niet verder.' Het werkt gewoon niet." Dost is niet bang dat hij spijt krijgt van zijn beslissing: "Zo’n keuze maak je niet als je even een slecht moment hebt."

"Het is ongelooflijk ongelukkig wat er allemaal gebeurd is. En er komt gewoon geen einde aan." Dost blijft zodoende op één goal in achttien interlands steken. De spits kan maar niet begrijpen ‘dat het er nooit uitkomt’ bij Oranje. "Dat is ook frustrerend. De week voor de wedstrijd tegen Engeland geef ik tegen Rio Ave een assist en scoor ik. Als je dat vergelijkt met die interland, dan zie je een heel andere speler."

 
Meer video's
 
Vriendschappelijke interlands
 
Nederland
 
Bas Dost
 
Ronald Koeman

Poll
Een verstandige beslissing van Bas Dost?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties