Bayern München bereikt bekerfinale na heerlijk duel met acht treffers

Het begin van Bayern in Leverkusen mocht er zijn: na negen minuten spelen stond der Rekordmeister reeds met 0-2 voor. Javi Martinez werkte in de tweede minuut al de 0-1 tegen de touwen en Robert Lewandowski verzilverde een voorzet van Franck Ribéry vanaf links: 0-2. Bayer was echter niet van slag, verkleinde via een rake kopbal van Lars Bender de nadelige marge en liet daarmee alles open voor de tweede helft.

Bayern trok de wedstrijd na de pauze echter al snel naar zich toe, al gingen daar wel enkele goede reddingen van Sven Ulreich aan vooraf. In de 52e minuut kreeg Thomas Müller veel ruimte van Jonathan Tah en verzilverde hij een goede pass van Thiago Alcántara. Na een uur spelen verscheen de 1-4 op het scorebord. Arjen Robben, die in de basis stond, gleed in het strafschopgebied over de bal uit, waarna Thiago de bal alsnog in het doel werkte.

De 1-5 kwam niet veel later op naam van Müller, die een inzet van Robben vlak voor de doellijn verwerkte. Met een heerlijke vrije trap van Leon Bailey leek Bayer de tussenstand wat draaglijker te maken, maar twaalf minuten voor tijd tekende Müller voor de eindstand. Hij ontving de bal uit een vrije trap van Thiago, liet zich niet door Benjamin Henrichs van de bal zetten en prikte de 2-6 binnen.