Internazionale scoort erop los en stoomt op naar derde plaats

Inter wist niet te scoren in zijn drie laatste wedstrijden, maar tegen Cagliari zat de ploeg van Spalletti al vroeg op rozen. Een indraaiende vrije trap vanaf de linkerflank van João Cancelo werd na drie minuten voetballen door iedereen gemist, waarna de Portugese verdediger juichend kon weglopen: 1-0. De Milanezen waren de bovenliggende partij in de eerste helft, maar slaagden er voor rust niet in de score verder op te voeren. Zo zat het aluminium een doelpunt van Yann Karamoh in de weg en redde doelman Alessio Cragno op pogingen van Rafinha en Ivan Perisic.

Kort na de onderbreking wist de thuisploeg zijn voordelige marge alsnog te verdubbelen. De uitblinkende Karamoh had in het strafschopgebied van Cagliari oog voor Rafinha, waarna de middenvelder het leder met de hak tot aan aanvalsleider Mauro Icardi wist te brengen. Voor de Argentijn was het vervolgens een koud kunstje om de 2-0 op het scorebord te brengen. Daarna had Inter weinig meer te duchten van de bezoekers, die door doelpunten van Marcelo Brozovic en Perisic uiteidenlijk met een ruime nederlaag afdropen.

Eindigt Internazionale dit seizoen in de top drie?