'Spelers als Fowler, Fernando Torres en ik lijken gemiddeld vergeleken bij hem'
Zondag, 22 april 2018 om 08:36

Mohamed Salah tekende in de wedstrijd tegen West Bromwich Albion (2-2) voor zijn 31e competitietreffer van het seizoen en evenaarde daarmee het record van de meeste Premier League-doelpunten in één seizoen. Michael Owen is zeer onder de indruk van de Egyptenaar, zo schrijft hij in zijn column in de Daily Mail.

"Misschien moeten we niet heel erg verrast zijn door de prestaties van Salah, omdat zijn statistieken bij AS Roma ook al uitstekend waren. Maar toch lijken spelers als Robbie Fowler, Fernando Torres en ik gemiddeld vergeleken bij hem. Niemand had voorspeld dat hij nu al 41 doelpunten voor Liverpool gemaakt zou hebben. In mijn ogen bewees zijn doelpunt in het Etihad Stadium dat hij dit seizoen waanzinnig verbeterd is", stelt de oud-spits van onder meer Liverpool, Real Madrid en Manchester United.

"In het begin van het seizoen had ik Salah niet als een van de doelpuntenmakers van de Premier League aangewezen. Ik dacht dat hij een beetje zoals Raheem Sterling zou zijn: hij scoort geregeld, maar mist ook veel", vervolgt Owen. "Die chip tegen Manchester City in de Champions League heeft mijn gedachten veranderd. Bij grote doelpuntenmakers werken hun hersenen langzamer als ze een kans krijgen. Normaal raken mensen juist in paniek als ze in zo’n stressvolle situatie terechtkomen."

"Deze beste spelers kunnen hier gemakkelijk mee omgaan. Salah heeft de kunst om de wedstrijd in slowmotion te zien geperfectioneerd. Hij neemt de tijd om een bal perfect af te maken, ook al gaat alles met meer dan honderd kilometer per uur", besluit de oud-international. Salah maakte dit seizoen in alle competities reeds 41 doelpunten in 46 wedstrijden.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Liverpool
 
Michael Owen
 
Mohamed Salah
 
Raheem Sterling

Poll
Denk jij dat Mohamed Salah volgend seizoen nog bij Liverpool speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties