Bayern moet tegen Real einde maken aan slechtste serie in CL-geschiedenis
Woensdag, 25 april 2018 om 16:38

Bayern München en Real Madrid werden voorafgaand aan dit seizoen beschouwd als twee van de grote kanshebbers voor de eindzege in de Champions League, maar de loting van anderhalve week geleden heeft uitgewezen dat slechts een van deze twee grootmachten de finale van het miljardenbal zal gaan bereiken. Opta blikt vooruit op het eerste duel in de halve finale tussen der Rekordmeister en de bekerhouder, woensdag vanaf 20.45 uur in de Allianz Arena.

O Bayern München en Real Madrid staan voor de 25e keer tegenover elkaar in de Europa Cup I/Champions League en de ontmoeting tussen de twee clubs is nu al de meest gespeelde affiche in de geschiedenis van het toernooi. Beide clubs wonnen tot nu toe elf ontmoetingen, twee keer werd er gelijkgespeeld.

O Dit wordt de derde keer sinds het seizoen 2011/12 dat Bayern München en Real Madrid elkaar ontmoeten in de halve finales van de Champions League. Bayern ging door in het seizoen 2011/12, terwijl Real in 2013/14 aan het langste eind trok.

O Bayern München heeft elk van zijn laatste vijf wedstrijden tegen Real Madrid in de Champions League verloren. Deze vijf verliespartijen vonden allemaal plaats in de knockout-fase van het toernooi (drie keer in de halve finales, tweemaal in de kwartfinales).

O Deze reeks van vijf nederlagen op rij in de Champions League is Bayern Münchens slechtste serie in de geschiedenis van het toernooi.

O Real Madrid heeft zijn laatste twee Champions League-wedstrijden tegen Bayern München in de Allianz Arena gewonnen en won in die seizoenen uiteindelijk ook het hele toernooi (4-0 in de halve finales in 2013/14 en 2-1 in de kwartfinales in 2016/17).

O Jupp Heynckes heeft echter wel veertien van zijn zestien Champions League-wedstrijden in de Allianz Arena weten te winnen (één gelijkspel en éénn nederlaag). Bayern scoorde in die duels 48 keer en kreeg slechts 10 doelpunten tegen.

O Van alle trainers die minstens twintig Champions League-wedstrijden achter hun naam hebben staan, staan tijdens deze wedstrijd twee van de drie coaches met het hoogste winstpercentage tegenover elkaar. Alleen Luis Enrique (73 procent) won meer van zijn wedstrijden dan Jupp Heynckes (71 procent) en Zinédine Zidane (67 procent).

O Zinédine Zidane verloor slechts een van zijn in totaal zes wedstrijden tegen Bayern München als speler (vier gespeeld, twee overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag) en trainer (twee gespeeld, twee overwinningen). Die enige nederlaag vond in april 2002 plaats in het Olympiastadion (1-2).

O Cristiano Ronaldo heeft tenminste één keer gescoord in zijn laatste elf wedstrijden in de Champions League (zeventien goals in totaal); dat is de langste reeks in de geschiedenis van het toernooi.

O De Portugese aanvaller scoorde tot nu toe negen keer tegen Bayern München in de Champions League. De enige speler die betere statistieken kan overleggen tegen één tegenstander is hijzelf tegen Juventus (tien goals).

O De twee topscorers aller tijden in de halve finales van de Champions League staan tegenover elkaar in deze wedstrijd: Cristiano Ronaldo met dertien doelpunten en Robert Lewandowski met zes goals.

O Van alle spelers die meer dan vijftig wedstrijden in de Champions League hebben gespeeld, heeft Isco het hoogste winstpercentage van allemaal (69 procent, 41 overwinningen in 59 wedstrijden).

 
Champions League
 
Bayern München
 
Real Madrid
 
Cristiano Ronaldo
 
Isco

Poll
Wat verwacht jij van Bayern München - Real Madrid?
Winst Bayern München
Winst Real Madrid
Gelijkspel
Meer OPTA Facts
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties