Martens wijst idool aan: 'Hij had net als ik lang haar en geweldige dribbels'
Dinsdag, 24 april 2018 om 13:05

Lieke Martens speelt sinds de zomer van vorig jaar voor Barcelona en daarmee ging er voor de aanvalster een droom in vervulling. Al vanaf jonge leeftijd volgt ze de verrichtingen van de Catalanen en in gesprek met The Guardian noemt ze Ronaldinho haar jeugdidool: "Hij had net als ik lang haar en geweldige dribbels. Ik vond hem geweldig. Hij was technisch heel goed en maakte veel doelpunten."

Martens geniet sinds het EK in eigen land van vorig jaar een sterrenstatus, maar had daarvoor al bij Barça getekend: "Ik speelde met mijn vorige club (FK Rosengard, red.) tegen Barcelona in de kwartfinales van de Champions League en de manier waarop zij speelden sprak mij enorm aan. Voor mij was het ook erg belangrijk om voor het EK te tekenen, zodat ik tijdens het toernooi rust in mijn hoofd had en vrij was."

Dat toernooi mondde uiteindelijk uit in een zegetocht en Martens zal die zomer niet snel vergeten: "Het was geweldig, het hele toernooi was geweldig. De eerste wedstrijd was meteen uitverkocht en tijdens het toernooi werden de mensen steeds enthousiaster en wilden ze ons zien spelen. De grote huldiging in Utrecht was geweldig. We voelden ons gedurende het hele toernooi echt gesteund. Speelsters worden nu op straat herkend, sommige speelsters zijn beroemd."

"We zijn nu rolmodellen voor veel meisjes en ook voor sommige jongens. Veel jongens zijn nu meer fan van ons dan van het mannenteam", gaat Martens, die dit seizoen op clubniveau ook nog zilverwerk hoopt te winnen, verder. Haar Barcelona heeft op dit moment een punt minder dan Atlético Madrid: "We gaan er alles aan doen om te winnen, meer kunnen we niet doen. We zijn afhankelijk van hun resultaten. Ik hoop dat zij nog wat punten laten liggen. Het zou geweldig zijn om meteen kampioen te worden in mijn eerste seizoen in LaLiga."

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Lieke Martens
 
Ronaldinho

Poll
Denk jij dat het vrouwenelftal van Barcelona kampioen gaat worden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties