Depor wil in kampioensduel van Barcelona nachtmerrie uit april 2016 afwenden
Zondag, 29 april 2018 om 16:01

Het in LaLiga nog altijd ongeslagen Barcelona kan in het weekeinde de 25e landstitel uit zijn clubgeschiedenis vieren, mede op basis van de uitstekende resultaten buitenshuis. Het Deportivo la Coruña van Clarence Seedorf verloor slechts één van de laatste zes duels in LaLiga, maar lijfsbehoud lijkt een utopie. Opta blikt vooruit op het duel in Riazor, zondagavond vanaf 20.45 uur.

O Deportivo la Coruña heeft slechts één van de laatste vijftien competitieduels met Barcelona gewonnen: vier remises, tien nederlagen. Dat was vorig seizoen, 2-1 in Riazor.

O Barcelona is de tegenstander waartegen Deportivo la Coruña de grootste competitienederlaag in zijn clubgeschiedenis leed: 0-8, in april 2016.

O Deportivo la Coruña verloor niet één van de laatste vier competitieduels: twee overwinningen, twee remises. In de vijftien voorgaande LaLiga-wedstrijden werd niet één keer gewonnen: vijf remises, tien nederlagen.

O Barcelona is de eerste club in de geschiedenis van LaLiga die niet één keer in de eerste 33 competitieduels van een seizoen heeft verloren: 25 zeges, 8 remises.

O Barcelona heeft niet één van de laatste twintig uitwedstrijden in LaLiga verloren: veertien overwinningen en zes remises. In elk van deze twintig duels waren de Catalanen trefzeker en in tien ontmoetingen werd de nul gehouden.

O Adrián López nam vier van de laatste vijf doelpunten van Deportivo la Coruña in LaLiga voor zijn rekening en scoorde in twee van zijn zes wedstrijden voor Depor tegen Barcelona: twee doelpunten in totaal.

O Lionel Messi was in zestien competitiewedstrijden tegen Deportivo la Coruña goed voor zeventien treffers. In de laatste twee onderlinge ontmoetingen kwam hij echter niet tot scoren.

O Luis Suárez was in zijn vier competitiewedstrijden tegen Deportivo la Coruña bij liefst twaalf doelpunten betrokken: acht treffers, vier assists. Depor is de enige club waartegen de aanvaller in een competitieduel buitenshuis viermaal heeft gescoord: april 2016.

O Ernesto Valverde heeft slechts twee van zijn negen LaLiga-wedstrijden als bezoekende tegenstander van Deportivo la Coruña gewonnen (drie remises, vier nederlagen): één met Athletic Club en één met Valencia.

O Als Barcelona minimaal een punt pakt in Riazor, is de 25e landstitel van de Catalanen een feit. Dat zou het zevende kampioenschap van Barcelona in de laatste tien seizoenen zijn.

 
LaLiga
 
Deportivo la Coruña
 
Barcelona
 
Lionel Messi
 
Luis Suárez

>
La Liga
Deportivo la Coruña
2
4
Barcelona
Zondag, 29 april 2018 om 20:45
Poll
Deportivo la Coruña - Barcelona eindigt in een ...
zege voor Deportivo la Coruña
gelijkspel
zege voor Barcelona
Meer OPTA Facts
   
09:15
09:15
Feyenoord moet hopen op Toornstra en Berghuis in zoektocht naar ommekeer
24
   
08:37
08:37
Community Shield: Gaat ook Manchester City als landskampioen onderuit?
14
   
17:10
17:10
Johan Cruijff Schaal: Feyenoord maakt jacht op reeks uit 2003
53
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties