Salah kan vandaag Anfield-prestatie van Suárez uit januari 2014 evenaren
Zaterdag, 28 april 2018 om 13:05

Liverpool heeft slechts één van de laatste zestien officiële wedstrijden verloren: een 2-1 nederlaag bij Manchester United, afgelopen maand. Stoke City daarentegen weet niet meer wat winnen is sinds 20 januari (!): na een 2-0 zege op Huddersfield Town volgden zes remises en vijf nederlagen. Opta blikt vooruit op de ontmoeting op Anfield, zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur.

O Liverpool heeft nog nooit een thuiswedstrijd tegen Stoke City op het allerhoogste niveau verloren: 43 zeges en 11 remises in 54 duels. Dat is tevens de langste ongeslagen reeks tussen twee clubs op het allerhoogste niveau in Engeland.

O Alle competities meegerekend heeft Stoke City slechts vier van de zeventig uitduels met Liverpool gewonnen: 13 remises en 53 nederlagen. Dat waren drie overwinningen op het tweede niveau in de jaren vijftig en een 0-1 zege in de League Cup, in januari 2016.

O Stoke City heeft in een Premier League-duel op Anfield, negen duels in totaal, nog nooit een doelpunt in een tweede helft gemaakt. In de laatste zestien visites aan Anfield in competitieverband scoorden the Potters slechts één keer na rust; Paul Bracewell in maart 1983.

O Liverpool won vier van de laatste vijf Premier League-ontmoetingen met Stoke City sinds de memorabele 6-1 nederlaag in het Bet365 Stadium, op de slotdag van 2014/15.

O Geen enkele andere club incasseerde dit seizoen meer openingsdoelpunten in de Premier League dan Stoke City: 21. Liverpool moet qua gemaakte openingstreffers alleen voorrang verlenen aan Manchester City: 25 om 28.

O Stoke City won niet één van de laatste twaalf uitduels in de Premier League: vijf remises en zeven nederlagen. Dat is de langste reeks van de club in de Premier League en de langste reeks van de club sinds maart 2014: destijds dertien uitwedstrijden.

O Paul Lambert verloor als manager nog nooit op Anfield: drie zeges en twee remises in vijf officiële wedstrijden.

O Mohamed Salah scoorde driemaal uit slechts vier schoten tegen Stoke City in de Premier League. In het eerste duel met the Potters dit seizoen scoorde hij in elk van zijn twee pogingen.

O Mohamed Salah staat dit seizoen op 31 doelpunten in de Premier League. Nog nooit maakte een speler minimaal 32 treffers in een Premier League-seizoen met 38 duels.

O Mohamed Salah scoorde in elk van de laatste zeven Premier League-duels op Anfield. De laatste voetballer van the Reds die in acht opeenvolgende competitieduels op Anfield trefzeker was: Luis Suárez, in januari 2014.

 
Premier League
 
Stoke City
 
Liverpool
 
Mohamed Salah
 
Luis Suárez

>
Premier League
Liverpool
0
0
Stoke City
Zaterdag, 28 april 2018 om 13:30
Poll
Liverpool - Stoke City eindigt in een ...
zege voor Liverpool
remise
zege voor Stoke City
Meer OPTA Facts
   
09:15
09:15
Feyenoord moet hopen op Toornstra en Berghuis in zoektocht naar ommekeer
24
   
08:37
08:37
Community Shield: Gaat ook Manchester City als landskampioen onderuit?
14
   
17:10
17:10
Johan Cruijff Schaal: Feyenoord maakt jacht op reeks uit 2003
53
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties