Memphis Depay wil unieke reeks in loopbaan vanmiddag voortzetten
Zaterdag, 28 april 2018 om 16:37

Olympique Lyon hoopt in de slotfase van de competitie een toegangsbewijs voor de groepsfase of derde voorronde van de Champions League te bewerkstelligen. Het team van Bruno Génésio houdt nummer vier Olympique Marseille, dat zich nu voor de Europa League zou plaatsen, alleen op basis van doelsaldo onder zich. FC Nantes staat vier punten onder de vijfde stek, goed voor een Europa League-ticket. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Groupama Stadium, zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur.

O Olympique Lyon verloor slechts één van de laatste twintig competitiewedstrijden tegen FC Nantes: veertien zeges, vijf remises.

Meer: Depay eist hoofdrol op bij succesvolle seizoensopening Olympique Lyon | VIDEO - Depay en Tete buigen na strafschoppen hoofd voor Chelsea

O FC Nantes won slechts één van de laatste elf duels in de Ligue 1: zes remises, vier nederlagen. Dat was een 1-0 zege op Troyes, afgelopen maand.

O Olympique Lyon verzamelde dit seizoen 69 punten uit 34 competitieduels. Dat is het hoogste aantal sinds 2007/08 (71), toen L’OL de landstitel won.

O Olympique Lyon won elk van de laatste zes competitieduels. Dat is de langste huidige reeks van een club in de Ligue 1 en de langste reeks van L’OL sinds december 2014-januari 2015: zeven opeenvolgende zeges.

O FC Nantes won niet één van de laatste vijf uitwedstrijden in de Ligue 1: drie remises, twee nederlagen. Daarvoor won men twee van de drie uitduels: één remise.

O Olympique Lyon maakte dit seizoen 77 doelpunten in 34 competitieduels. Dat is het hoogste aantal van de club ooit na 34 competitieduels en nu al een evenaring van het recordaantal goals in een Ligue 1-seizoen, in 2016/17.

O FC Nantes hield in slechts één van de laatste elf competitieduels de nul. Dat was tegen Troyes (1-0), afgelopen maand.

O Memphis Depay scoorde in elk van zijn laatste vijf competitieduels in de Ligue 1. Dat is voor de aanvaller de eerste keer alle competities meegerekend: Eredivisie, Premier League en Ligue 1.

O FC Nantes scoorde in elk van de laatste elf uitwedstrijden in de Ligue 1. Dat is voor de club de eerste keer sinds augustus 1984 - februari 1985: ook elf.

O Adrien Thomasson was bij drie van de laatste vier doelpunten van FC Nantes in de Ligue 1 betrokken: een assist, twee doelpunten.

 
Ligue 1
 
Olympique Lyon
 
Nantes
 
Memphis Depay
 
Bruno Génésio

>
Ligue 1
Olympique Lyon
2
0
Nantes
Zaterdag, 28 april 2018 om 17:00
Poll
Olympique Lyon - FC Nantes eindigt in een ...
zege voor Olympique Lyon
gelijkspel
zege voor FC Nantes
Meer OPTA Facts
   
09:15
09:15
Feyenoord moet hopen op Toornstra en Berghuis in zoektocht naar ommekeer
24
   
08:37
08:37
Community Shield: Gaat ook Manchester City als landskampioen onderuit?
14
   
17:10
17:10
Johan Cruijff Schaal: Feyenoord maakt jacht op reeks uit 2003
53
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties