Update: Weghorst krijgt negen hechtingen en mist wedstrijd tegen Ajax
Zaterdag, 28 april 2018 om 10:49

Wout Weghorst heeft vrijdagmiddag schreeuwend van de pijn het trainingsveld van AZ verlaten, zo meldt De Telegraaf. De training werd direct beëindigd; medespelers waren zichtbaar aangeslagen en liepen zwijgend van het veld. Weghorst werd getroffen in het gedeelte tussen de lies en de schaamstreek en zal in het ziekenhuis een MRI-scan ondergaan.

De spits van AZ, dit seizoen goed voor zestien doelpunten, botste tijdens het partijspel tegen reservedoelman Gino Coutinho op. De ernst van de blessure is nog onduidelijk. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Weghorst de wedstrijd van zondag tegen Ajax gaat halen. Het is een grote domper voor trainer John van den Brom, die in Amsterdam ook niet kan beschikken over Ondrej Mihalik, de Tsjechische stand-in van Weghorst.

Meer: AZ pareert kritiek: ‘Wie geeft de garantie dan wij dat wel hadden gewonnen?’ | Directie van AZ wordt gekraakt: ‘Verkeerde zuinigheid of onderschatting’

De oefenmeester zal sowieso Ferdy Druijf bij de selectie halen, verwacht De Telegraaf. De jeugdexponent kan als spits uit de voeten. Mats Seuntjens is ook een optie als gelegenheidsspits, maar kan ook als vervanger dienen van de eveneens geblesseerde linksbuiten Oussama Idrissi. Na de wedstrijd tegen Ajax staat voor AZ nog een competitieduel op het programma: de nummer drie treedt op de slotdag thuis aan tegen PEC Zwolle.

Update 28 april 10.49 uur – Weghorst krijgt negen hechtingen en mist wedstrijd tegen Ajax
Wout Weghorst mist definitief de uitwedstrijd tegen Ajax van zondagmiddag. De aanvoerder van AZ heeft aan een botsing met doelman Gino Coutinho negen hechtingen overgehouden in het deel rond zijn schaamstreek en lies. Datzelfde deel is ook bont en blauw, meldt De Telegraaf. Zelf hoopte Weghorst nog in actie te kunnen komen tegen Ajax, maar de kans op een zwaardere blessure is volgens medici te groot.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
AZ
 
Wout Weghorst
 
John van den Brom
 
Mats Seuntjens

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties