Gerrard voert 'positief gesprek' met Rangers: 'Hij heeft nog niks bewezen'
Woensdag, 2 mei 2018 om 21:40

Steven Gerrard heeft bevestigd dat er een kans bestaat dat hij bij Rangers FC aan de slag gaat als manager. De clubicoon van Liverpool zegt bij BT Sport dat hij een ‘positief’ gesprek achter de rug heeft met de Schotse topclub. "Er zit een kern van waarheid in de geruchten van de laatste tijd", laat Gerrard weten.

"Ik heb een oriënterend gesprek gevoerd met Rangers en het is de bedoeling dat we over een aantal dagen verder praten", vertelt Gerrard. Volgens de Daily Mail heeft de oud-middenvelder twee belangrijke eisen op tafel gelegd. Allereerst wil Gerrard een aanvaardbaar transferbudget om de club weer op te kunnen bouwen. Dat lijkt er echter niet te zijn omdat de financiële situatie van Rangers nog altijd niet bepaald rooskleurig is.

Meer: Gerrard: ‘Had het geweldig gevonden om onder hem voor Liverpool te spelen’

Daarnaast wil Gerrard het laatste woord krijgen over de transferactiviteiten van Rangers, ondanks de aanwezigheid van directeur voetbalzaken Mark Allen. Gerrard is momenteel de trainer van Liverpool Onder-18 en zou Rangers weer terug moeten loodsen naar de top van het Schotse voetbal. Een gemakkelijke opgave is dat niet, want het gat met Celtic is immens. The Bhoys kroonden zich zondag met een 5-0 zege op aartsrivaal Rangers voor de zevende keer op rij tot kampioen van Schotland.

Toch klinken er niet louter positieve geluiden over de mogelijke aanstelling van Gerrard. "Hij heeft nog niks bewezen als manager, maar hij komt ermee weg omdat hij een speler van wereldklasse is geweest. Ik denk dat Rangers niet de juiste club is om je te ontwikkelen als manager. Ze moeten nu eigenlijk iemand hebben die de club kent en alle neuzen weer de juiste kant op kan krijgen. Ik zeg niet dat Gerrard dat niet kan...", stelt Kris Boyd, die in het verleden voor Rangers speelde en momenteel het shirt van Kilmarnock draagt.

"Maar het komt op mij nu over als een risicovolle aanstelling, aangezien hij nog nooit als manager heeft gewerkt", wordt de spits geciteerd door de Daily Mail. "Er zijn clubs waar je de tijd krijgt om het vak te leren en dat is Rangers nu kennelijk ook van plan. Maar onlangs zochten ze juist nog naar een ervaren trainer, dus ik weet gewoon niet precies wat de clubleiding van plan is."

 
Glasgow Rangers
 
Liverpool
 
Celtic
 
Steven Gerrard
 
Kris Boyd

Poll
Vind jij Steven Gerrard geschikt voor de functie van manager bij Rangers FC?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties