Cristiano Ronaldo kan vanavond in Camp Nou geschiedenis schrijven
Zondag, 6 mei 2018 om 15:39

Voor Barcelona, winnaar van de landstitel en de Copa del Rey, staan dit seizoen nog vier duels op het programma. Real Madrid hoopt in het restant van LaLiga de tweede plaats te heroveren op Atlético Madrid én zich warm te draaien voor de Champions League-finale tegen Liverpool, op 26 mei in Kiev. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Camp Nou, zondagavond vanaf 20.45 uur.

O Barcelona en Real Madrid staan voor de 238e keer tegenover elkaar, alle competities meegerekend. Barcelona stapte 93 keer als winnaar van het veld en incasseerde 95 nederlagen. De Clásico eindigde 49 keer in een gelijkspel.

Meer: ‘Ik hoop dat ze Ronaldo gaan missen en het gebrek aan goals gaan voelen’ | FIFA’s Best 2018: wie zijn de genomineerden en hoe wordt er gestemd?

O Barcelona won niet één van de laatste drie Clásicos in het Camp Nou, alle competities meegerekend: één remise, twee nederlagen. De laatste thuiszege op Real Madrid dateert van maart 2015: 2-1.

O Real Madrid kan de eerste club met minimaal 400 doelpunten in de geschiedenis van de Clásico worden, alle competities meegerekend. Barcelona was in de onderlinge ontmoetingen twaalf keer minder trefzeker: 387 om 399.

O Barcelona kan de vijftigste thuiszege op Real Madrid in LaLiga boeken: 49 zeges, 18 remises en 20 nederlagen. Slechts tegen vier clubs werd vaker een thuiswedstrijd gewonnen: Espanyol (66), Athletic Club (61), Real Sociedad (60) en Sevilla (57).

O Barcelona kan voor het eerst sinds 2013/14, toen Gerardo Martino trainer was, twee competitieduels met Real Madrid in één seizoen winnen. De ploeg van Ernesto Valverde won op 23 december 2017 met 0-3 in het Santiago Bernabéu.

O Voor het eerst sinds mei 2008 wordt een Clásico in competitieverband afgewerkt met een van de clubs al in het bezit van de landstitel. Destijds was Real Madrid reeds kampioen en eindigde de ontmoeting in het Santiago Bernabéu in 4-1.

O Barcelona was in elk van de laatste twintig competitiewedstrijden tegen Real Madrid minimaal één keer trefzeker: 46 doelpunten in totaal. Dat is de op een na beste reeks in de geschiedenis van de Clásico: Real Madrid scoorde tussen 1959 en 1969 in 22 opeenvolgende LaLiga-duels met Barcelona.

O Niemand maakte in de geschiedenis van de Clásico meer doelpunten dan Lionel Messi, alle competities meegerekend: 25. Daarvan waren 17 treffers in LaLiga, meer dan wie dan ook.

O Cristiano Ronaldo (17) kan wijlen Alfredo Di Stéfano (18) evenaren als topscorer van Real Madrid in de geschiedenis van de Clásico, alle competities meegerekend.

O Lionel Messi was in de laatste vier competitieduels met Real Madrid in het Camp Nou niet één keer trefzeker. Dat is zijn slechtste thuisreeks tegen de aartsrivaal.

O Ernesto Valverde verloor als trainer 15 van zijn 23 wedstrijden tegen Real Madrid, alle competities meegerekend: zes zeges, twee remises. Ook tegen Barcelona moest hij met zijn eerdere werkgevers vijftien nederlagen incasseren.

O Ernesto Valverde verloor als trainer vijf van zijn zes ontmoetingen met Zinédine Zidane, alle competities meegerekend. Hij won echter zijn enige confrontatie als trainer van Barcelona: 0-3, op 23 december 2017.

O Zinédine Zidane kan Miguel Muñoz evenaren als trainer van Real Madrid met de meeste opeenvolgende ongeslagen uitduels met Barcelona, alle competities meegerekend. Muñoz boekte tussen 1962 en 1965 vier overwinningen in Catalonië; Zidane verliet het Camp Nou met twee overwinningen en een remise.

O Ernesto Valverde kan de eerste trainer van Barcelona worden die twee opeenvolgende Clásicos in eigen huis verliest, alle competities meegerekend. Op 13 augustus 2017 won Real Madrid het eerste duel om de Spaanse Super Cup: 1-3.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Real Madrid
 
Cristiano Ronaldo
 
Lionel Messi

>
La Liga
Barcelona
2
2
Real Madrid
Zondag, 6 mei 2018 om 20:45
Poll
Barcelona - Real Madrid eindigt in een ...
zege voor Barcelona
gelijkspel
zege voor Real Madrid
Meer OPTA Facts
   
09:15
09:15
Feyenoord moet hopen op Toornstra en Berghuis in zoektocht naar ommekeer
24
   
08:37
08:37
Community Shield: Gaat ook Manchester City als landskampioen onderuit?
14
   
17:10
17:10
Johan Cruijff Schaal: Feyenoord maakt jacht op reeks uit 2003
53
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties