Van Persie zet als basisklant unieke prestatie neer met doelpunten en assists
Zondag, 6 mei 2018 om 11:41

Voor Feyenoord staat er zondag niets meer op het spel, terwijl sc Heerenveen bij een overwinning verzekerd is van deelname aan de play-offs. Het team van Jurgen Streppel is na de 3-0 nederlaag tegen NAC Breda gebrand op eerherstel en Feyenoord gaat proberen om de achtste competitiezege op rij te boeken. Opta blikt vooruit op het duel in het Abe Lenstra Stadion, zondag vanaf 14.30 uur.

O Zowel sc Heerenveen (twaalf goals) als Feyenoord (dertien goals) kwamen in de laatste zeven onderlinge ontmoetingen in elk duel tot scoren.

Meer: Feyenoord mist ook Botteghin en Van Persie in Slowakije | Kopzorgen voor Van Bronckhorst: ‘We bekijken of zij mee kunnen’

O sc Heerenveen won slechts twee van de laatste acht thuisduels met Feyenoord in de Eredivisie, terwijl er van de tien wedstrijden daarvoor liefst zeven werden gewonnen.

O De Friezen staan dit seizoen pas op zes thuiszeges en kunnen voor de tweede keer in drie seizoenen het negatieve clubrecord wat betreft thuisoverwinningen in de Eredivisie evenaren (1993/94, 2000/01 en 2015/16).

O Heerenveen maakte dit seizoen meer overtredingen dan elk ander team (477). De laatste teams met meer in een seizoen waren Vitesse (481), De Graafschap (484) en het Willem II van Streppel (520) in 2015/16.

O Denzel Dumfries zag 61 van zijn 71 tackles dit Eredivisie-seizoen slagen (85,9%). Dat is het hoogste succespercentage van iedere speler met minimaal vijftig tackles dit seizoen.

O Henk Veerman kwam vaker tot scoren tegen Feyenoord dan tegen elke andere Eredivisie-ploeg (vier keer) en heeft alleen tegen Roda JC Kerkrade (53) minder speelminuten per doelpunt nodig dan tegen Feyenoord (69).

O Feyenoord wist in 2018 nog niet één keer de nul te houden in een uitduel in de Eredivisie (acht wedstrijden). Dat is de langste reeks voor de Rotterdammers sinds het seizoen 2015/16 (toen twaalf keer op rij).

O Feyenoord voerde dit seizoen 76 wijzigingen door in de basisopstelling, een gedeeld clubrecord (ook 76 in 1999/00, toevalligerwijs het seizoen na het een-na-laatste kampioenschap).

O Steven Berghuis (vier goals en vier assists) is direct betrokken bij minimaal één treffer in zijn laatste vijf Eredivisie-duels. De vleugelspeler deed dit nog nooit zes duels op rij en kan tegen Heerenveen voor de 75e keer bij een Eredivisiedoelpunt betrokken zijn (45 goals, 29 assists).

O Robin van Persie was bij elk van zijn vier basisplaatsen dit Eredivisie-seizoen betrokken bij een doelpunt (vier goals, een assist). Daarmee is hij de enige speler die deze eeuw in een seizoen vaker dan twee keer aan de aftrap stond en bij al die basisplaatsen een goal of assist wist af te leveren.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
sc Heerenveen
 
Robin van Persie
 
Steven Berghuis

>
Eredivisie
sc Heerenveen
2
3
Feyenoord
Zondag, 6 mei 2018 om 14:30
Poll
Wat verwacht jij van sc Heerenveen - Feyenoord?
Winst sc Heerenveen
Winst Feyenoord
Gelijkspel
Meer OPTA Facts
   
09:15
09:15
Feyenoord moet hopen op Toornstra en Berghuis in zoektocht naar ommekeer
24
   
08:37
08:37
Community Shield: Gaat ook Manchester City als landskampioen onderuit?
14
   
17:10
17:10
Johan Cruijff Schaal: Feyenoord maakt jacht op reeks uit 2003
53
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties