Iedereen wacht in spanning de negentigste minuut van Arsenal - Burnley af
Zondag, 6 mei 2018 om 15:55

Drie dagen na de eliminatie in de Europa League wacht Arsenal de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De Londenaren en Burnley zijn al verzekerd van deelname aan de volgende editie van het Europese toernooi, al moet nog worden bepaald wie in de groepsfase start en wie in de tweede voorronde. Opta blikt vooruit op de krachtmeting in het Emirates Stadium, zondag vanaf 14.30 uur.

O Arsenal won elk van de laatste zes thuiswedstrijden tegen Burnley in alle competities, sinds een 0-1 competitienederlaag in september 1974.

Meer: Napoli heeft eindelijk beet en haalt doelman weg uit Premier League | Clubicoon fileert Emery: ‘Wat heeft hij de afgelopen zes weken gedaan?’

O Burnley won niet één van de laatste negen officiële ontmoetingen met Arsenal: één remise, acht nederlagen. Elk van de laatste zeven onderlinge duels eindigde in een nederlaag. De laatste zege op de Londenaren was op Turf Moore in december 2008, 2-0 in de League Cup.

O Dit is alweerde achtste opeenvolgende Premier League-wedstrijd van Arsenal op een zondag. Dat is de langste reeks van wedstrijden voor een club op een specifieke dag, exclusief zaterdagen.

O De laatste drie wedstrijden tussen Arsenal en Burnley in de Premier League werden door een winnend doelpunt in de negentigste minuut beslist. Dit is de enige onderlinge ontmoeting in de geschiedenis van de Premier League waar dit ooit is voorgevallen.

O Burnley won drie van de laatste vier uitwedstrijden in de Premier League: één remise. Dat is evenveel als Arsenal in het complete seizoen.

O Liefst 77,2 procent van de punten van Arsenal dit seizoen in de Premier League werden in het Emirates Stadium verzameld. Alleen in 1924/25 pakte Arsenal meer punten in thuisduels op het allerhoogste niveau: 81,8 procent, 27 van de 33.

O Arsenal maakte minimaal drie doelpunten in elk van de laatste vier thuiswedstrijden in de Premier League. Slechts één keer eerder duurde een dergelijke reeks van de Londenaren langer: zes duels, in oktober 2009.

O Dit is voor Arsène Wenger de 606e en laatste thuiswedstrijd in dienst van Arsenal. Zijn eerste thuiswedstrijd, op 19 oktober 1996, was tegen Coventry City: 0-0. Sean Dyche, de huidige manager van Burnley, speelde die dag voor Chesterfield op het derde niveau, tegen Crewe Alexandra (1-0 winst).

O In de laatste competitiewedstrijd, tegen Manchester United, groeide Konstantinos Mavropanos uit tot de dertigste voetballer die dit seizoen voor Arsenal in de Premier League uitkomt. Alleen in 2011/12 gebruikte Arsène Wenger meer verschillende spelers in één Premier League-seizoen: 32.

O Ashley Barnes scoorde in drie van de laatste vier uitduels van Burnley in de Premier League. Hij was daarvoor in slechts één van de veertien competitieduels buitenshuis trefzeker.

 
Premier League
 
Arsenal
 
Burnley
 
Arsène Wenger
 
Sean Dyche

>
Premier League
Arsenal
5
0
Burnley
Zondag, 6 mei 2018 om 17:30
Poll
Arsenal - Burnley eindigt in een ...|
zege voor Arsenal
gelijkspel
zege voor Burnley
Meer OPTA Facts
   
09:15
09:15
Feyenoord moet hopen op Toornstra en Berghuis in zoektocht naar ommekeer
24
   
08:37
08:37
Community Shield: Gaat ook Manchester City als landskampioen onderuit?
14
   
17:10
17:10
Johan Cruijff Schaal: Feyenoord maakt jacht op reeks uit 2003
53
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties