Jürgen Klopp kan vandaag geschiedenis schrijven op Stamford Bridge
Zondag, 6 mei 2018 om 14:37

Chelsea hoopt zich in de resterende competitieduels te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Antonio Conte is al zeker van een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Liverpool kan zich in Londen verzekeren van deelname aan het miljardenbal. Opta blikt vooruit op de krachtmeting op Stamford Bridge, zondagmiddag vanaf 17.30 uur.

O Chelsea won niet één van de laatste zes Premier League-duels met Liverpool: drie remises, drie nederlagen. De Londenaren hadden één keer een langere reeks zonder overwinning tegen the Reds op het allerhoogste niveau: tien duels tussen 1985 en 1990.

O Liverpool won de laatste twee uitwedstrijden op Stamford Bridge in de Premier League. Blackburn Rovers is de enige club die driemaal op rij een uitwedstrijd tegen Chelsea in de competitie won, tussen 1993/94 en 1995/96.

O Chelsea won niet één van de laatste twee thuiswedstrijden in de Premier League. De club uit Londen won in mei 2016 voor het laatst niet drie opeenvolgende competitieduels op Stamford Bridge, onderdeel van een reeks van vijf onder Guus Hiddink.

O Jürgen Klopp won tot dusver elk van zijn twee visites aan Stamford Bridge in de Premier League. Geen enkele manager won ooit zijn eerste drie bezoeken aan de Londense thuishaven in de competitie.

O Zowel Chelsea als Liverpool scoorde in twaalf van de laatste dertien onderlinge duels in de Premier League. De Londenaren slaagden er als enige club in om in deze reeks eenmaal geen tegendoelpunt om de oren te krijgen: in de 0-2 zege op Anfield, in april 2014.

O De reeks van dertien opeenvolgende competitiewedstrijden tegen Chelsea mét tegengoal is de langste dergelijke serie van Liverpool tegen een bepaalde club op het allerhoogste niveau sinds de reeks van zeventien duels met Blackburn Rovers, tussen 1947 en 1995.

O De laatste twee uitduels van Liverpool in de Premier League eindigden in een gelijkspel. De laatste drie opeenvolgende remises buitenshuis in competitieverband van the Reds dateren van november 2012, inclusief een remise op Stamford Bridge.

O Olivier Giroud scoorde in niet één van zijn laatste zes Premier League-duels waarin hij aan het startsignaal verscheen. Zijn laatste zes competitiedoelpunten maakte hij als invaller.

O Olivier Giroud maakte echter vier doelpunten in zijn laatste vijf wedstrijden tegen Liverpool waarin hij aan het startsignaal verscheen. Drie van deze treffers waren echter op Anfield.

O Liverpool, dat zaterdag tegen Stoke City (0-0) remiseerde, bleef sinds augustus 2015 niet meer twee opeenvolgende Premier League-duels van een doelpunt verstoken. De ploeg van Brendan Rodgers was destijds niet trefzeker tegen Arsenal en West Ham United.

 
Premier League
 
Chelsea
 
Liverpool
 
J├╝rgen Klopp
 
Guus Hiddink

>
Premier League
Chelsea
1
0
Liverpool
Zondag, 6 mei 2018 om 17:30
Poll
Chelsea - Liverpool eindigt in een ...
zege voor Chelsea
gelijkspel
zege voor Liverpool
Meer OPTA Facts
   
09:15
09:15
Feyenoord moet hopen op Toornstra en Berghuis in zoektocht naar ommekeer
24
   
08:37
08:37
Community Shield: Gaat ook Manchester City als landskampioen onderuit?
14
   
17:10
17:10
Johan Cruijff Schaal: Feyenoord maakt jacht op reeks uit 2003
53
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties