FC Porto na vijf jaar weer kampioen; geniale beweging Bas Dost
Zaterdag, 5 mei 2018 om 23:31 • Dominic Mostert

FC Porto heeft Benfica na vier opeenvolgende landstitels onttroond als kampioen van Portugal. De koploper van de Liga NOS kwam zaterdagavond niet zelf in actie, maar profiteerde van een remise tussen concurrenten Sporting Portugal en Benfica: 0-0. De nummers twee en drie staan allebei vier punten achter op Porto en komen dit seizoen nog maar een keer in actie. Voor Porto is het de 28ste landstitel en het eerste kampioenschap sinds 2013.

De belangen waren vooraf duidelijk. De winnaar zou zich sowieso plaatsen voor de voorronde van de Champions League; de verliezer niet. Bij een gelijkspel zou Porto er met de landstitel vandoor gaan en moest de laatste speelronde bepalen wie de voorronde van het miljardenbal in gaat. De verhoudingen waren gespannen, maar gescoord werd er niet in de eerste helft. Kansen waren er wel: Benfica-aanvaller Rafa Silva stuitte tweemaal op het aluminium, terwijl Fábio Coentrão namens de thuisploeg net naast kopte.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Een ander gevaarlijk moment in de eerste helft kwam van Bas Dost. Met een prachtige pirouette stuurde de spits twee verdedigers van Benfica het bos in, maar hij koos er vervolgens voor om een medespeler uit te zoeken. De pass mislukte en dus was het gevaar geweken. Over het geheel mocht Sporting gelukkig zijn met de ruststand. Benfica was immers de bovenliggende partij, kreeg de meeste kansen en had tweemaal de paal getroffen.

In de tweede helft werd het spel onderbroken, doordat bedrading van de camera's die in de lucht staan op het veld terecht kwam. Er kon weer verder gespeeld worden, maar het tweede bedrijf leverde minder spektakel op dan de eerste 45 minuten. Wel kreeg Bryan Ruíz een goede kopkans: de ex-aanvaller van FC Twente was niet succesvol in de afronding na een hoekschop. Zodoende bleef het bij 0-0 en kon Porto de champagne ontkurken.

 
Liga NOS
 
FC Porto
 
Benfica
 
Sporting Portugal
 
Bas Dost

>
Primeira Liga
Sporting Portugal
0
0
Benfica
Zaterdag, 5 mei 2018 om 21:30
Poll
FC Porto is de terechte kampioen van de Liga NOS
Eens
Oneens
Meer nieuws
   
21:22
21:22
Ibrahim Sangaré komt met reactie op naar hem vernoemd nummer
0
   
21:21
21:21
VIDEO - Droomstart voor Ajax tegen Borussia Dortmund na vrije trap Tadic
0
   
20:44
20:44
Erik ten Hag legt uit waarom hij Berghuis boven Klaassen verkiest
4
   
20:40
20:40
Sporting legt in spectaculaire eerste helft basis voor dikke zege op Besiktas
33
   
20:38
20:38
City veegt de vloer aan met Club Brugge bij droomdebuut Palmer
22
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties