FC Porto na vijf jaar weer kampioen; geniale beweging Bas Dost

De belangen waren vooraf duidelijk. De winnaar zou zich sowieso plaatsen voor de voorronde van de Champions League; de verliezer niet. Bij een gelijkspel zou Porto er met de landstitel vandoor gaan en moest de laatste speelronde bepalen wie de voorronde van het miljardenbal in gaat. De verhoudingen waren gespannen, maar gescoord werd er niet in de eerste helft. Kansen waren er wel: Benfica-aanvaller Rafa Silva stuitte tweemaal op het aluminium, terwijl Fábio Coentrão namens de thuisploeg net naast kopte.

Een ander gevaarlijk moment in de eerste helft kwam van Bas Dost. Met een prachtige pirouette stuurde de spits twee verdedigers van Benfica het bos in, maar hij koos er vervolgens voor om een medespeler uit te zoeken. De pass mislukte en dus was het gevaar geweken. Over het geheel mocht Sporting gelukkig zijn met de ruststand. Benfica was immers de bovenliggende partij, kreeg de meeste kansen en had tweemaal de paal getroffen.

In de tweede helft werd het spel onderbroken, doordat bedrading van de camera's die in de lucht staan op het veld terecht kwam. Er kon weer verder gespeeld worden, maar het tweede bedrijf leverde minder spektakel op dan de eerste 45 minuten. Wel kreeg Bryan Ruíz een goede kopkans: de ex-aanvaller van FC Twente was niet succesvol in de afronding na een hoekschop. Zodoende bleef het bij 0-0 en kon Porto de champagne ontkurken.