Juventus officieus kampioen na gelijkspel Napoli tegen Torino

Napoli - Torino 2-2
Na de 3-0 nederlaag tegen Fiorentina was bij Napoli de titelhoop al verdwenen. Alleen bij een wonder zou de nummer twee van de Serie A nog kans maken op de titel. Zondag kwam de ploeg van Maurizio Sarri tegen Torino in de eerste helft nog wel op voorsprong. De jarige Dries Mertens profiteerde van een grote blunder in de achterhoede van Torino. De bezoekers wilden opbouwen, maar faalden hopeloos. Van dichtbij werkte Mertens de bal tegen de touwen. Tien minuten na rust kwam Torino langszij. Het was aanvoerder Daniele Baselli die de bal met enig geluk in het doel schoot. Twintig minuten voor tijd tekende Marek Hamsik voor de 2-1, waarna Lorenzo De Silvestri met de kop de eindstand op 2-2 bepaalde. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is de achterstand van Napoli op Juventus opgelopen tot zes punten. Juventus heeft een veel beter doelsaldo, dus alleen in theorie maakt de ploeg uit Napels nog kans op het kampioenschap.

Lazio - Atalanta 1-1
In de strijd om de derde plaats heeft Lazio twee dure punten laten liggen tegen Atalanta. De bezoekers uit Bergamo kwamen al vroeg op voorsprong. Op aangeven van Marten de Roon was het negentienjarige talent Musa Barrow twee verdedigers van Lazio te slim af, waarna hij de 0-1 maakte. De thuisploeg kwam na de vroege tegentreffer beter in de wedstrijd en wist na 25 minuten de gelijkmaker te produceren. Felipe Caicedo scoorde na goed voorbereidend werk van de Spaanse middenvelder Luis Alberto. In het restant van de wedstrijd kreeg Lazio het niet voor elkaar om de overwinning over de streep te trekken. Zodoende kan AS Roma zondagavond bij winst op Cagliari de derde plaats weer overnemen.