Update: AZ kondigt vertrek aan van tweetal met aflopend contract
Donderdag, 17 mei 2018 om 12:12

De dagen van Gino Coutinho bij AZ zijn geteld. Het aflopende contract van de keeper wordt niet verlengd, zo bevestigt hij zondagmiddag zelf in gesprek met AZ Fanpage. De 35-jarige keeper weet nog niet waar zijn toekomst ligt; hij sluit een afscheid als profvoetballer ook niet uit.

Coutinho speelt sinds 2015 voor AZ en kwam in zijn debuutseizoen tot elf optredens. De afgelopen twee seizoenen maakte hij echter nooit zijn opwachting, afgezien van één wedstrijd met Jong AZ in de Jupiler League. De ex-keeper van PSV, NAC Breda, Vitesse, FC Den Bosch, ADO Den Haag en Excelsior wil weer aan de bak, mits hij de juiste club vindt. "Op een gegeven moment wil je toch weer gaan spelen. Komende tijd ga ik alle opties afwegen."

"Het moet wel de juiste club zijn. Mocht die niet komen, dan ben ik wel op een leeftijd dat ik ook kan zeggen dat het mooi is geweest", zegt Coutinho, die bovendien aangeeft dat de beslissing met AZ om niet met elkaar door te gaan in overleg is genomen. "AZ heeft aangegeven het volgend jaar anders te willen invullen en zelf heb ik voor mijn gevoel ook lang genoeg op de bank gezeten."

Update 17 mei 12.12 uur - AZ kondigt vertrek aan van tweetal met aflopend contract
AZ heeft donderdag op de eigen website bevestigd dat het aflopende contract van Gino Coutinho niet wordt verlengd. De doelman, die sinds 2015 voor AZ speelde, kondigde zijn vertrek zelf eerder deze maand al aan en sloot een einde van zijn profcarrière niet uit. AZ neemt ook afscheid van Levi Garcia, die evenmin een nieuw contract krijgt aangeboden. Huurlingen Marko Vejinovic (Feyenoord) en Ricardo van Rhijn (Club Brugge) keren terug naar hun club.

 
Eredivisie
 
AZ
 
Gino Coutinho

Poll
Denk je dat Gino Coutinho nog aan de bak komt in de Eredivisie?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties