'Begeerde De Ligt maakt intern bij Ajax vertrekwens kenbaar'
Woensdag, 9 mei 2018 om 06:22

Matthijs de Ligt heeft Ajax laten weten dat hij graag een transfer maakt. Volgens de woensdageditie van De Telegraaf heeft de achttienjarige verdediger intern zijn vertrekwens bekendgemaakt. Dat geldt ook voor André Onana, al was van de 22-jarige doelman min of meer al bekend dat hij een buitenlands avontuur ambieert.

De vermeende mededeling van De Ligt is een hard gelag voor Ajax, dat in de Oranje-international een van de pijlers voor de komende voetbaljaargang ziet. De Ligt, die met zijn zaakwaarnemer Barry Hulshoff een samenwerking met Mino Raiola is aangegaan, heeft een contract tot de zomer van 2021 en trainer Erik ten Hag wil de tiener absoluut niet kwijt.

Meer: Lasse Schöne baalt: ‘Laten ze dat lekker allemaal verwijderen’ | Matthijs de Ligt spreekt hoop uit: ‘Maar Kostas Lamprou zou het ook kunnen’

De Ligt debuteerde nog geen twintig maanden geleden, in september 2016, in de hoofdmacht van Ajax. Vanaf eind februari 2017 was de verdediger niet meer uit de basis weg te denken en een maand later maakte hij bovendien zijn debuut in het Nederlands elftal. Ook dit seizoen is hij een belangrijke kracht voor Ajax, dat echter wederom naast alle prijzen greep.

Ajax moet nu bepalen of men De Ligt tegen zijn zin in Amsterdam wil houden. De centrale verdediger wordt al maanden door clubs als Bayern München, Tottenham Hotspur, Manchester City en Barcelona in de gaten gehouden. De Amsterdamse club zou, volgens buitenlandse media, een vraagprijs van minimaal 55 miljoen euro hanteren. Onana is net als De Ligt teleurgesteld over afgelopen seizoen en ziet, vooralsnog, te weinig perspectief voor nog een jaar Ajax.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
André Onana
 
Matthijs de Ligt
 
Mino Raiola

Poll
Matthijs de Ligt is klaar voor een buitenlandse club
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties