Manchester City viert record met hattrick aan assists van Sané

Manchester City - Brighton 3-1
Manchester City opende na een kwartier de score: Danilo werd vrijgespeeld door Leroy Sané en mikte knap raak in de verre hoek. Heel lang kon men echter niet van die voorsprong genieten, want Leonardo Ulloa kopte de gelijkmaker binnen en maakte zodoende zijn eerste doelpunt voor Brighton sinds mei 2014. Na een kans voor Gabriel Jesus was het uiteindelijk Bernardo Silva die de gastheer wederom op voorsprong zette: de Portugees nam een voorzet van Sané aan en vuurde raak in de korte hoek van Mathew Ryan.

Laatstgenoemde, die deel uitmaakt van de Australische selectie van Bert van Marwijk, moest na negen minuten in de tweede helft bijna opnieuw vissen. Dit keer had Ryan echter een antwoord op een inzet van Fernandinho. Manchester City bleef op zoek gaan naar de 3-1 en vond die na 71 minuten spelen: Fernandinho trapte raak na een lage en strakke voorzet van Sané, die daarmee zijn derde treffer van de avond direct voorbereidde. Danilo was later nog dicht bij de 4-1: de Braziliaan trof uit een vrije trap de lat.

Tottenham Hotspur - Newcastle United 1-0
Tottenham begon helemaal niet onaardig op Wembley; zo zette Christian Eriksen doelman Martin Dúbravka bij een vrije trap aan het werk. Aan de andere kant raakte Jonjo Shelvey niet veel later het houtwerk. De thuisploeg wist hierna nauwelijks meer te overtuigen en creëerde weinig kansen, al had Harry Kane wel kunnen scoren, maar de spits trapte bij een volley voornamelijk in het luchtledige. De supporters trakteerden the Spurs bij het rustsignaal op een fluitconcert. Na de onderbreking was het gauw raak: Kane schoot prachtig raak na een mooie aanval en na een pass van Heung-Min Son. Opnieuw Kane, Ayoze Pérez, Jacob Murphy en Danny Rose kregen nog mogelijkheden, maar het bleef bij die ene treffer van Kane.