'Van der Sar moet al die dure advocaten van Ajax en Nouri buitenspel zetten'
Vrijdag, 11 mei 2018 om 06:57

Edwin van der Sar gaf afgelopen week aan het 'niet meer dan logisch' te vinden dat er advocaten komen kijken bij de situatie rond Abdelhak Nouri. De spelmaker liep vorig jaar zomer door hartfalen ernstige hersenschade op. Een groot deel van de hersenen van Nouri functioneert niet meer en de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties is nihil. De schade komt hoogstwaarschijnlijk door te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen.

De familie van Nouri heeft een letseladvocaat in de arm genomen, daar men niet dezelfde lezing heeft over de omstandigheden als Ajax en vice versa. Van der Sar omschreef het pad van advocaten als ‘de juiste weg, maar Valentijn Driessen betreurt de gang van zaken en is van mening dat de algemeen directeur ‘liefst vandaag nog’ de ‘al tien maanden voort etterende zaak’ moet afhandelen. "De directeur moet al die dure advocaten van Ajax en Nouri buitenspel zetten en met een voor de familie Nouri niet te weigeren (financiële) regeling komen zodat de schuldvraag meteen de prullenbak in kan."

Meer: Edwin van der Sar: ‘André Onana is onderweg om dat niveau te halen’ | Van der Sar hoopvol over Ajax-duo: ‘Het tempo ligt in Amsterdam veel hoger’

Driessen omschrijft het noodlot van Nouri als, ‘helaas’, een ‘uniek’ moment in de historie van Ajax. "Daar bovenop dient Ajax een groots gebaar te maken zodat Nouri en Ajax altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden blijven", oordeelt de chef voetbal van De Telegraaf vrijdag in het dagblad. "Vernoem bijvoorbeeld jeugdcomplex De Toekomst naar Nouri als ultiem product van de jeugdopleiding. Of een tribune in de Johan Cruijff ArenA en start een Nouri Foundation."

Van der Sar werd in het verleden zelf geconfronteerd met een hersenbloeding bij zijn vrouw en zou de impact van iets dergelijks ingrijpends dus goed moeten kennen, zo stelt Driessen. "Dan past het niet om bij Rondo in juristentaal over Ajacied Nouri te praten en warme woorden te besteden aan de door een hersenbloeding getroffen Sir Alex Ferguson. Het pad dat Ajax nu bewandelt in de afhandeling van de zaak Nouri werkt contraproductief. Voor bijna alle jeugdspelers van Ajax en eerste elftalspelers uit eigen jeugd is Nouri een idool."

Nouri heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2020 en de club is volgens de CAO voor profvoetballers verplicht tot honderd procent uitbetaling van Nouri’s bruto jaarsalaris van naar schatting 450.000 euro. Daarna valt Nouri terug in een WIA-uitkering van 30.000 of maximaal 45.000 euro, tenzij hij zich aanvullend heeft verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.

"Zijn grootsheid als afgezant van De Toekomst wordt volledig onderschat door de clubleiding. Nouri en de afhandeling door Ajax is een serieus gespreksonderwerp bij Ajacieden en dan komt de club er niet goed vanaf. In eerste instantie voor Nouri en zijn familie, maar tevens voor zichzelf moet Van der Sar in zake Nouri initiatief en daadkracht tonen, die je van een voormalig topkeeper als algemeen directeur van Ajax verwacht", besluit Driessen.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Edwin van der Sar
 
Abdelhak Nouri

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties