Raiola noemt Ajax 'geldwolf': 'Ajax wil verlengen om te cashen'
Vrijdag, 11 mei 2018 om 09:11

Mino Raiola is verbaasd dat hij door de directie van Ajax verantwoordelijk wordt gehouden voor het feit dat Justin Kluivert zijn volgend jaar aflopende contract nog niet heeft verlengd. De zaakwaarnemer denkt dat de Amsterdammers de hand in eigen boezem moeten steken. "Het enige waarvan ik tot nu toe beschuldigd word, is dat ik mijn vak uitoefen en mijn speler verdedig", vertelt de belangenbehartiger in gesprek met Quote.

Volgens De Telegraaf vraagt Raiola een bruto jaarsalaris van ruim 1,5 miljoen euro voor Kluivert. Bovendien zou de Italiaanse Nederlander bij een toekomstig vertrek van het negentienjarige talent voor twintig procent willen meedelen in het transferbedrag; eisen waar Ajax niet mee akkoord gaat. Raiola wil naar verluidt ook afdwingen dat ook Kluivert twintig procent van een toekomstige transfersom ontvangt.

Meer: Dembélé over eerbetoon aan Nouri: ‘Voor de familie hartverwarmend’ | ‘De discussie over het spel van Frenkie de Jong is niet zuiver’

Raiola beschuldigt Ajax van dubbelhartigheid. "Het enige wat tot nu is gebeurd is, is dat Justin niet bijtekent. Dat wil toch niet zeggen dat hij weg wil. Nee, Ajax wil dat hij bijtekent, zodat ze geld kunnen vragen. Wie is hier de geldwolf?" Kluivert heeft een contract dat aan het einde van het volgende seizoen afloopt. "Dan heeft hij zijn contract toch gerespecteerd en is hij nog een jaar gebleven. Dat is toch wat iedereen zogenaamd wil?"

"Of willen ze eigenlijk dat hij bijtekent zodat ze geld kunnen vragen? Want als ze willen dat hij blijft, daar hoeft hij tot niet voor bij te tekenen. Toch? Nee, Ajax wil verlengen om te cashen." Kluivert is pas bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van Ajax, waar hij verzekerd is van een basisplek. De zoon van oud-voetballer Patrick Kluivert maakte begin 2017 zijn debuut en speelde sindsdien 56 officiële duels voor de Amsterdammers.

Volgens Raiola is een verblijf in Amsterdam niet uit te sluiten. Zeker als Ajax zich gaat versterken op de transfermarkt. "Kijk de hele domme goegemeente heeft het erover dat ik hem naar de uitgang duw. Maar niet je contract verlengen wil niet zeggen dat je weggaat. Ajax wil dat omdat ze anders niet kunnen verdienen, maar soms kun je ook verdienen omdat je een beter elftal op de been brengt. De echte vraag is: waarom wil iedereen toch weg bij Ajax."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Justin Kluivert
 
Mino Raiola

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties