Recordploeg Manchester City kan als eerste ooit magische grens doorbreken
Zondag, 13 mei 2018 om 15:35

Manchester City is al lang en breed kampioen, maar kan in de laatste wedstrijd van het seizoen nog een aantal Premier League-records breken. Indien the Citizens Southampton, dat nog niet definitief veilig is, weten te verslaan, wordt het puntenrecord in de Engelse competitie doorbroken. Opta blikt vooruit op de krachtmeting in het St. Mary’s Stadium, zondag vanaf 16.00 uur.

O Southampton heeft slechts één van de laatste negen competitiewedstrijden tegen Manchester City gewonnen. In mei 2016 wonnen the Saints dankzij een hattrick van Sadio Mané met 4-2 van the Citizens.

O Manchester City heeft twee van de laatste drie competitieduels in het St. Mary’s Stadium in winst omgezet. Beide keren werd er met 0-3 gewonnen.

O In de laatste twaalf ontmoetingen met Manchester City wist Southampton geen enkele keer de nul te houden. The Saints incasseerden in die duels 27 tegendoelpunten.

O Southampton heeft acht punten gepakt uit de laatste vier wedstrijden (twee overwinningen en twee remises). Dat puntenaantal is evenveel als in de twaalf voorgaande duels werden behaald (één zege, vijf remises, zes nederlagen).

O Als Manchester City weet te winnen in Southampton, breekt men het puntenrecord in de Premier League. Dat record is nu nog in handen van Liverpool, dat in seizoen 1978/79 98 punten (omgerekend naar het systeem met drie punten) wist te pakken.

O Manchester City kan tevens de ploeg worden met de meeste overwinningen in één seizoen. Het record van 31 zeges wordt momenteel gedeeld met Tottenham Hotspur, dat het record in seizoen 1960/61 wist neer te zetten.

O The Citizens zijn dit seizoen ijzersterk in uitwedstrijden. Indien de formatie van manager Josep Guardiola in Southampton weet te winnen, betekent dat de zestiende overwinning buitenshuis.

O In het geval dat Manchester City wint van Southampton, heeft men dit seizoen vijftig punten in uitwedstrijden gepakt. Dat zou een record zijn: Tottenham Hotspur wist in seizoen 1960/61 ook zestien keer buitenshuis te winnen, maar pakte destijds geen vijftig punten in uitwedstrijden.

O Voordat Mark Hughes aan de slag ging als manager van Manchester City, had hij nog nooit een wedstrijd tegen the Citizens verloren (vier overwinningen, vier remises). Na zijn vertrek wist de Welshman slechts twee van dertien ontmoetingen met Manchester City te winnen.

O In januari 2017 wist Hughes voor het laatste twee competitiewedstrijden op rij te winnen, toen met Stoke City achter elkaar werd gewonnen van Watford en Sunderland.

 
Premier League
 
Manchester City
 
Southampton

>
Premier League
Southampton
0
1
Manchester City
Zondag, 13 mei 2018 om 16:00
Poll
De wedstrijd tussen Southampton en Manchester City eindigt in een ...
overwinning voor Southampton
overwinning voor Manchester City
gelijkspel
Meer OPTA Facts
   
09:15
09:15
Feyenoord moet hopen op Toornstra en Berghuis in zoektocht naar ommekeer
24
   
08:37
08:37
Community Shield: Gaat ook Manchester City als landskampioen onderuit?
14
   
17:10
17:10
Johan Cruijff Schaal: Feyenoord maakt jacht op reeks uit 2003
53
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties