Juventus kan zich tot kampioen kronen tegen graag geziene opponent
Zondag, 13 mei 2018 om 17:30

Juventus kan zich zondag voor de zevende keer op rij tot kampioen van Italië kronen. La Vecchia Signora heeft minimaal een gelijkspel nodig in de uitwedstrijd tegen AS Roma, dat de punten juist goed kan gebruiken in de strijd om een Champions League-ticket. Opta blikt vooruit op de krachtmeting in het Stadio Olimpico, zondagavond vanaf 20.45 uur.

O Met tachtig nederlagen is Juventus de minst favoriete opponent van AS Roma. La Vecchia Signora won alleen van Internazionale (81) meer competitiewedstrijden.

O Zes van de laatste negen wedstrijden tussen AS Roma en Juventus eindigden in een zege voor de ploeg uit Turijn. De koploper van de Serie A wist in vijf van de meest recente ontmoetingen met de Romeinen de nul te houden.

O AS Roma is al drie thuiswedstrijden tegen Juventus ongeslagen en won de laatste twee. De laatste keer dat er in het Stadio Olimpico drie keer op rij van la Vecchia Signora gewonnen werd, was tussen 1993 en 1995.

O De laatste vier competitiewedstrijden werden door AS Roma omgezet in winst. In november 2017 wisten de Romeinen voor het laatst vijf competitiewedstrijden achter elkaar te winnen.

O Juventus bleef de laatste twaalf wedstrijden ongeslagen (tien zeges, twee remises) en wist in die reeks zeven keer de nul te houden.

O Massimiliano Allegri heeft zijn eigen puntenrecord met nog twee wedstrijden te gaan reeds geëvenaard. In 2016/17 en 2015/16 eindigde Juventus het seizoen met 91 punten, hetzelfde aantal als men nu heeft.

O Juventus heeft in Rome aan een punt genoeg om kampioen te worden, terwijl afgelopen week ook de Coppa Italia werd gewonnen. Met een remise zou AS Roma zich tevens verzekeren van een Champions League-ticket.

O AS Roma en Juventus zijn de ploegen die in de afgelopen twee seizoenen het vaakst de nul wisten te houden. Het lukte la Vecchia Signora (39 keer) wel een stuk vaker dan de Romeinen (30 keer, evenveel als Napoli).

O Daniele De Rossi heeft tot dusver drie keer gescoord tegen Juventus. De middenvelder wist alleen tegen Chievo Verona vaker tot scoren te komen: vier keer.

O Gonzalo Higuaín heeft dit seizoen zestien competitietreffers achter zijn naam staan. Sinds zijn komst naar de Serie A heeft de Argentijnse spits altijd meer dan zeventien doelpunten per seizoen gemaakt.

 
Serie A
 
Juventus
 
Internazionale
 
AS Roma
 
Daniele De Rossi

>
Serie A
AS Roma
0
0
Juventus
Zondag, 13 mei 2018 om 20:45
Poll
De wedstrijd tussen AS Roma en Juventus eindigt in een ...
overwinning voor AS Roma
overwinning voor Juventus
gelijkspel
Meer OPTA Facts
   
09:15
09:15
Feyenoord moet hopen op Toornstra en Berghuis in zoektocht naar ommekeer
24
   
08:37
08:37
Community Shield: Gaat ook Manchester City als landskampioen onderuit?
14
   
17:10
17:10
Johan Cruijff Schaal: Feyenoord maakt jacht op reeks uit 2003
53
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties