Seizoen van Ajax gaat als een nachtkaars uit in Dubai

Ajax verblijft tot en met zondag in Dubai en trof daar met Al -Ahly een Afrikaanse grootmacht. De achtvoudig winnaar van de Afrikaanse Champions League nam voorafgaand aan de wedstrijd afscheid van Hossam Ghaly, die stopt als voetballer. De voormalig middenvelder van Feyenoord werd uitgebreid uitgezwaaid en daardoor begon de wedstrijd zo'n 25 minuten later dan gepland. Behalve voor Schuurs was in de basiself ook plek voor talenten als Mitchel Bakker, Noussair Mazraoui en Jurgen Ekkelenkamp.

In de eerste helft werd niet gescoord, hoewel dat wel had kunnen gebeuren. Een reflex van André Onana op een volley van dichtbij voorkwam een vroege 1-0. Namens Ajax schoot Mazraoui voorlangs na voorbereidend werk van Justin Kluivert. Al-Ahly kreeg veel ruimte van Ajax, maar maakte daar amper gebruik van. Beide ploegen opereerden slordig en ondanks wat kansen over en weer bleef het voor rust bij 0-0. In de rust bleven Onana, Donny van de Beek en Kluivert achter in de kleedkamer; Norbert Alblas, Azor Matusiwa en Hassane Bandé maakten hun entree.

Na rust voerde Erik ten Hag nog wat wissels door. De wedstrijd kabbelde langzaam voort, totdat Dani de Wit twee levensgrote kansen kreeg. Eerst dacht hij bij de tweede paal binnen te koppen, maar de bal werd door de keeper van Al-Ahly ternauwernood uit het doel gehouden; volgens de arbitrage had de bal de doellijn niet gepasseerd. Vervolgens slaagde De Wit er niet in een prachtige Ajax-aanval af te ronden. Al-Ahly profiteerde van de missers, want acht minuten voor tijd maakte Salah Mohsen uit de draai het enige doelpunt van de wedstrijd.