Indrukwekkende comeback tegen FC Emmen niet genoeg voor NEC

NEC had een wonder nodig om zich nog te plaatsen voor de finale van de play-offs. Een vroeg doelpunt leek essentieel en dat kwam er in ieder geval. Sterker nog: na elf minuten stond het al 2-0 en geloofde het publiek in een ommekeer. Beide doelpunten waren afkomstig van Anass Achahbar. De aanvaller frommelde de 1-0 binnen via de paal op aangeven van Steeven Langil. Achahbar raakte de bal verkeerd, maar de spelers van Emmen konden slechts toezien hoe het leer over de doellijn rolde.

Het tweede doelpunt van Achahbar was een stuk fraaier. Michael Heinloth onderschepte een zwakke breedtepass van Michael Chacón en gaf de bal voor aan Achahbar, wiens halve omhaal via de grond leidde tot een doelpunt. Plots was de achterstand van NEC al voor de helft weggepoetst. Het team van Pepijn Lijnders had nog maar twee doelpunten nodig om in leven te blijven, maar even later zag de wereld er weer heel anders uit. Emmen kwam immers op 2-1 via Alexander Bannink, die fungeerde als eindstation van een snelle counter.

Op dat moment had NEC weer vier doelpunten nodig om het tweeluik naar zich toe te trekken. De aansluitingstreffer was een doffe dreun voor de thuisploeg, terwijl Emmen gevaarlijker werd. Na een klein halfuur schoten de bezoekers tweemaal op de paal. Kort voor de rust werd het desondanks 3-1: Frank Sturing tikte een afgeslagen corner achter het standbeen binnen. In de zes minuten durende blessuretijd van de eerste helft kwam NEC zelfs op 4-1, toen Ole Romeny van dichtbij een rebound binnenwerkte.

Uiteraard ging NEC in de tweede helft op zoek naar de benodigde twee doelpunten. Na een uur was Achahbar enorm dicht bij de 5-1: hij klopte doelman Dennis Telgenkamp in de lucht bij een indraaiende vrije trap, maar kopte tegen de lat. Telgenkamp bracht vervolgens redding op een inzet van Romeny. Gaandeweg de tweede helft zakte het tempo in. Bij NEC leek het beste er wel van af en de club creëerde minder kansen dan voor rust. Het bleef spannend in De Goffert, maar NEC slaagde er niet in om nog dichterbij te komen.