Icoon Nesta wordt hoofdtrainer in Italië: 'Het is even geleden dat ik hier was'
Maandag, 14 mei 2018 om 15:27

Alessandro Nesta gaat als hoofdtrainer aan de slag bij Perugia. Voor de oud-verdediger van onder meer AC Milan en de nationale ploeg van Italië is het zijn eerste klus als trainer in Europa. De 43-jarige Nesta moet Perugia in de komende wedstrijden via de play-offs laten promoveren van de Serie B naar de Serie A.

Perugia wordt zijn tweede club als oefenmeester, nadat de clubicoon van AC Milan al ervaring heeft opgedaan bij Miami FC, speelachtig op het tweede niveau in de Verenigde Staten. "Het is even geleden dat ik hier was", wordt Nesta bij zijn presentatie geciteerd door verschillende Italiaanse media. "Maar ik kom hier met veel enthousiasme. Dit is een echte voetbalclub met een sterke selectie, ongeacht wie de trainer is."

Roberto Breda werd onlangs verrassend ontslagen, ondanks de kwalificatie voor de play-offs om promotie naar de Serie A. Nesta, die onder meer tot 624 duels kwam voor AC Milan en 79 interlands heeft gespeeld voor zijn land, maakt vrijdag zijn debuut als coach van Perugia, als zijn team het in een uitwedstrijd opneemt tegen Empoli.

 
Serie B
 
Perugia
 
Alessandro Nesta

Poll
Verwacht jij dat Alessandro Nesta Perugia naar de Serie A gaat loodsen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties