Ajax neemt Labyad voor miljoenen over van FC Utrecht
Maandag, 14 mei 2018 om 16:33

Zakaria Labyad maakt de transfer van FC Utrecht naar Ajax, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder van de Domstedelingen tekent een contract voor vier jaar in de Johan Cruijff ArenA. Labyad had een tijd terug al een mondeling akkoord met Ajax en na de medische keuring is de langverwachte deal eindelijk afgerond.

De transfersom van de Marokkaans international, die nog tot medio 2020 vastlag bij Utrecht, zou volgens onder meer De Telegraaf kunnen oplopen tot ruim zeven miljoen euro middels bonussen. Labyad wordt al langer aan een overgang naar Ajax gelinkt, mede door zijn verleden met Erik ten Hag. De trainer van Ajax werkte bij Utrecht al samen met Labyad.

Meer: ‘Ik kwam bij PSV aan in een Ajax-trainingspak, daar dacht ik niet bij na’

Labyad is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV en speelde in totaal 45 competitiewedstrijden in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Labyad vertrok in 2012 naar Sporting Portugal, maar kende daar geen succesvolle periode; de Portugezen verhuurden hem aan Fulham en Vitesse. Bij Utrecht is Labyad in anderhalf jaar tijd tot 56 wedstrijden gekomen, waarin hij 19 keer scoorde en 15 assists afleverde.

De international is de derde aanwinst van Ajax, na de komst van Perr Schuurs en Hassane Bandé. Eerder gaf Labyad al aan trots te zijn om in verband te worden gebracht met de Amsterdammers: "Natuurlijk is dat zeer eervol, maar ik wil me nog niet bezighouden met een transfer. Op dit moment wil ik me focussen op de play-offs en zorgen dat we Europees voetbal halen", benadrukte hij.

"Met Ajax waren we al enige tijd in onderhandeling over de transfer van Zakaria. Die onderhandelingen zijn vorige week in een stroomversnelling terechtgekomen en inmiddels succesvol afgerond", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de site van Utrecht. "Het boek dat FC Utrecht en Zakaria Labyad samen hebben geschreven is een succesverhaal geworden. Daaraan hopen we deze week een mooi, passend hoofdstuk te kunnen toevoegen", verwijst Zuidam naar de play-offs voor Europees voetbal.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
FC Utrecht
 
Zakaria Labyad
 
Erik ten Hag

Poll
Een goede aankoop van Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties