'Die handen moeten gewoon weg; ik denk dat dat een topregel is'
Woensdag, 16 mei 2018 om 19:20

Afgelopen zaterdag werd in het Van Donge en De Roo Stadion van Excelsior de Wedstrijd van de Toekomst gespeeld. Promovendus Fortuna Sittard en het gelegenheidselftal van de Suriprofs namen het in deze ontmoeting tegen elkaar op waarbij nieuwe technologie en spelregels werden getest. Voetbalzone was als digitale mediapartner van de partij, bekeek de wedstrijd en sprak na afloop met de verschillende hoofdrolspelers.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

De statistieken van de ‘Wedstrijd van de Toekomst’ vs. het gemiddelde van honderd Jupiler League-duels. #wvdt #wedstrijdvandetoekomst #jupilerleague #eerstedivisie

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Op het vlak van techniek werd onder andere geëxperimenteerd met de ref cam, een camera die bevestigd is aan het hoofd van de scheidsrechter, zodat iedereen kan zien wat het gezichtspunt van de wedstrijdleiding is. Daarnaast droegen zowel de arbiters, coaches als aanvoerders een microfoon waardoor de communicatie onderling voor de kijkers goed te volgen was.

Op het gebied van spelregels werd onder meer de invoering van twee keer dertig minuten extra tijd getest. Daarnaast werd de snelheid van het spel opgevoerd door de self pass bij een vrije trap en de intrap in plaats van de ingooi. Verder mochten de coaches onbeperkt doorwisselen gedurende de wedstrijd en zouden tot slot bij een gelijke stand de penalty's plaatsmaken voor shoot outs.

De beelden van de wedstrijd en de reacties van de scheidsrechter, coaches en spelers op de nieuwe technologie en spelregels zie je in deze reportage:

Voetbalzone is de officiƫle mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Fortuna Sittard
 
Justus Dingemanse
 
Royston Drenthe
 
Michael Reiziger

Poll
Een geslaagd experiment wat jou betreft?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties