De Bruyne trots: 'Het voelt ongelooflijk goed, dit doe je niet gauw na'
Dinsdag, 15 mei 2018 om 18:17

Manchester City was dit seizoen oppermachtig in de Premier League en finishte de jaargang met honderd punten. De landskampioen bereikte die mijlpaal zondag dankzij een doelpunt van Gabriel Jesus in de vierde minuut van de blessuretijd tegen Southampton (0-1). De treffer leidde tot grote ontlading bij Manchester City, vertelt Kevin De Bruyne.

Manchester City werd de eerste ploeg ooit met honderd punten in de Premier League. De grens was vooraf een 'thema' in de kleedkamer. "We wisten allemaal dat het behalen van honderd punten iets enorm bijzonders zou zijn. Het wordt waarschijnlijk heel moeilijk om dat te evenaren", voorspelt De Bruyne, die dinsdag werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij Manchester City. "De honderd punten waren het enige waar we nog voor speelden. Als je het seizoen op die manier kunt beëindigen, met het laatste schot in de laatste minuut, voelt dat ongelooflijk goed."

Meer: ‘Hij was erg boos en toonde dat en daar was Pep niet blij mee’ | Man City legt armzalig Arsenal met speels gemak over de knie

"Drie cijfers haal je niet zo gauw meer", vervolgt de spelmaker in de Engelse pers. Het betekent veel voor De Bruyne dat hij deel uitmaakte van een ploeg die het wel is gelukt, zo vertelt hij. "We hebben de meeste punten ooit gehaald, wat erg moeilijk is met alle grote clubs in de competitie. Het is bijzonder om slechts veertien punten te laten liggen. Volgend seizoen beginnen we weer met nul punten en we moeten proberen hetzelfde te bewerkstelligen, ook al is het waarschijnlijk onmogelijk."

 
Premier League
 
Manchester City
 
Kevin De Bruyne

Poll
Verwacht je dat Manchester City volgend seizoen weer kampioen wordt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties