Van Ginkel niet verrast door seizoen uitblinker: 'Zag hem als mijn broertje'
Dinsdag, 15 mei 2018 om 18:32

Mason Mount groeide in de tweede helft van het seizoen uit tot een van de beste middenvelders van de Eredivisie, schoot Vitesse eigenhandig naar de finale van de play-offs en heeft zich in de kijker gespeeld bij naar verluidt Ajax, PSV en clubs uit de Bundesliga. De start van de Chelsea-huurling in Arnhem verliep echter moeizaam en het had weinig gescheeld of hij was in de winterstop weer teruggekeerd naar Londen.

"Mason kon afgelopen winter terugkeren naar Engeland om opnieuw verhuurd te worden. Juist op dat moment bewees Mason uit welk hout hij gesneden is. Hij wilde namelijk zelf niet terug. Mason wilde bewijzen dat hij goed genoeg was voor Vitesse", legt vader Tony Mount uit in gesprek met Voetbal International.

Mount ging echter voor zijn en kans en greep hem met beide handen aan toen de tijd daar was. Het verbaast Marco van Ginkel, die samen met Mount bij Chelsea Onder-23, niet dat de Engelsman zich zo gemanifesteerd heeft: "Ik zag hem een beetje als mijn kleine broertje. Af en toe hielp ik hem wel. Zei ik dat hij meer ballen op moest eisen bijvoorbeeld", blikt hij terug.

De eveneens door Chelsea verhuurde Van Ginkel was toen al onder de indruk van Mount, die volgens de laatste geruchten de kans krijgt om zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen te bewijzen bij the Blues: "Hij was zeker de beste man op het veld maar heeft van nature een nogal rustig karakter."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Vitesse
 
Chelsea
 
PSV
 
Mason Mount

Poll
Denk jij dat Mason Mount in de toekomst uit zal groeien tot basisspeler bij Chelsea?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties