Bas Dost loopt hoofdwond op bij aanval door Sporting-supporters
Dinsdag, 15 mei 2018 om 19:16

Bas Dost is dinsdag gewond geraakt bij een aanval van vijftig gemaskerde supporters op het trainingscomplex van Sporting Portugal, zo melden verschillende media uit het Zuid-Europese land, waaronder Record en O Jogo. Een aantal fans verschaften zich met geweld toegang tot de trainingsvelden bij Alcochete en gingen daar de confrontatie aan met spelers en staf.

Trainer Jorge Jesus zou een kopstoot hebben gekregen van een hooligan, terwijl ook William Carvalho, Rui Patrício, Marcos Acuña, Fredy Montero, Rodrigo Battaglia, Josip Misic en Dost het moesten ontgelden. Foto’s van de Nederlander met een wond aan zijn hoofd gaan inmiddels rond in de Portugese media.

Meer: Dost komt enorme misser te boven en houdt na rust huis

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

De hooligans hebben naar verluidt de kleedkamer waar de spelers zich bevonden kort en klein geslagen en vielen ook fysiotherapeuten, beveiligers en andere stafleden aan. De met riemen en strijkijzers bewapende groep indringers stak daarnaast een aantal fakkels aan, waarvan er een naar techniektrainer Mário Monteiro werd gegooid. De groep ultra’s verliet het trainingscomplex na vijftien minuten weer. De gewaarschuwde politie was toen nog niet gearriveerd om arrestaties te verrichten.

Dost en zijn ploeggenoten waren toen het incident voorviel bezig met de voorbereiding op de finale van de Taça de Portugal tegen Aves, die zondagavond op het programma staat. Os Leões sloot het reguliere seizoen afgelopen weekend door een nederlaag tegen Maritimo af als nummer drie en greep zo naast deelname aan de voorrondes van de Champions League.

Sporting heeft via een officiële verklaring gereageerd op het incident: "Sporting keurt de gebeurtenissen op het trainingscomplex vanmiddag ten zeerste af. Wij kunnen op geen elke wijze begrip opbrengen voor de daden van vandalisme en agressie richting de spelers, de coaches en het andere personeel. Dit is niet Sporting en Sporting kan niet zo zijn. Wij zullen alle maatregelen treffen om de juiste straf te bewerkstelligen voor de mensen die zo betreurenswaardig hebben gehandeld."

 
Meer video's
 
Liga NOS
 
Sporting Portugal
 
Bas Dost
 
William Carvalho
 
Marcos Acuña

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties