'Blessurerijk verleden kost Arsenal-basisspeler deelname aan WK'
Dinsdag, 15 mei 2018 om 19:35

Jack Wilshere zal aankomende zomer naar alle waarschijnlijkheid niet te bewonderen zijn op het WK in Rusland. Ofschoon bondscoach Gareth Southgate van Engeland zijn definitieve selectie officieel pas woensdag zal prijsgeven, weten vrijwel alle Engelse media dinsdagavond al te melden dat de middenvelder niet hoeft te rekenen op een uitnodiging.

Southgate acht het risico naar verluidt te groot om in zijn 23-koppige selectie voor het mondiale eindtoernooi een plek in te ruimen voor Wilshere. De fijnbesnaarde spelmaker speelde dit seizoen weliswaar 38 officiële wedstrijden voor Arsenal, waarvan het meerendeel als basisspeler, maar zijn blessurerijke verleden lijkt hem nu het WK te kosten. Met name het feit dat hij tijdens de laatste interlandperiode moest afhaken in aanloop naar de oefenduels met Nederland en Italië lijkt Wilshere nu op te breken.

De 26-jarige linkspoot mocht zich toen na een afwezigheid van ruim anderhalf jaar weer melden bij de nationale ploeg van Engeland. Een lichte knieblessure gooide echter roet in het eten voor de 34-voudig international, die daarmee vermoedelijk zijn laatste kansen op WK-deelname vervlogen zag gaan. Eerder verzekerden de toonaangevende Engelse sportkranten ook al dat doelman Joe Hart de schifting niet overleefd heeft.

Southgate lijkt in zijn WK-selectie wel een plekje over te hebben voor onder anderen Fabian Delph en Adam Lallana. Delph speelde zijn wedstrijden voor Manchester City dit seizoen voornamelijk als linksback, een positie waarop de Engelsen met onder anderen Danny Rose en Ashley Young reeds voldoende opties hebben. Ook Lallana, dit seizoen vanwege aanhoudend blessureleed slechts driemaal basisspeler voor zijn club Liverpool in alle competities, lijkt de voorkeur te krijgen boven Wilshere.

 
Wereldkampioenschappen
 
Engeland
 
Arsenal
 
Jack Wilshere
 
Adam Lallana

Poll
Jack Wilshere hoort thuis in de WK-selectie van Engeland
Eens
Oneens
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties