'Arsenal sprak met voormalig Barcelona-doelwit; ook Chelsea op vinkentouw'
Dinsdag, 15 mei 2018 om 20:25

Arsenal is achter de schermen al druk bezig met volgend seizoen. De Londense grootmacht zoekt na het vertrek van Arsène Wenger naarstig naar een nieuwe manager en hoopt aankomende zomer ook enkele nieuwe spelers te mogen verwelkomen. Naar verluidt heeft Arsenal serieuze belangstelling voor Jean Michaël Seri, middenvelder van OGC Nice.

Het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports meldt dinsdagavond dat de nummer zes van het afgelopen Premier League-seizoen zelfs al gesproken heeft met vertegenwoordigers van de Ivoriaan. Seri is sinds zijn komst van Paços Ferreira in 2015 een onmisbare schakel op het middenveld van Nice en leek vorig jaar al dicht bij een vertrek uit de Allianz Riviera.

Barcelona had destijds grof geld over om de 26-jarige middenvelder los te weken bij Nice. De Catalanen wilden de transferclausule van veertig miljoen euro in het contract van de achttienvoudig international activeren, maar toen bleek dat die verlopen was, ketste een overgang af. Seri bleef daardoor teleurgesteld achter, maar mogelijk krijgt hij in de aankomende transferperiode alsnog zijn gewenste transfer.

Bij Arsenal zou Seri de opvolger van Jack Wilshere kunnen worden. Laatstgenoemde loopt over enkele weken uit zijn contract in het Emirates Stadium en heeft vooralsnog geen aanstalten gemaakt bij te tekenen. Daarnaast is ook de toekomst van Aaron Ramsey onzeker: zijn verbintenis loopt na dit seizoen nog slechts één jaar door. Naast Arsenal zou ook Chelsea de situatie rondom Seri nauwlettend in de gaten houden.

 
Premier League
 
OGC Nice
 
Arsenal
 
Chelsea
 
Barcelona

Poll
Zou Jean Michaël Seri een versterking zijn voor Arsenal?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties