Messi: 'Zou vreselijk en een klap voor de fans zijn om hem bij Real te zien'
Dinsdag, 15 mei 2018 om 21:26

Neymar ruilde Barcelona vorig jaar voor het recordbedrag van 222 miljoen euro in voor Paris Saint-Germain, maar het is niet helemaal uitgesloten dat er alweer snel een einde komt aan het dienstverband van de Braziliaan in de Franse hoofdstad. De dribbelaar wordt de afgelopen maanden hardnekkig gelinkt aan een transfer naar Real Madrid en Lionel Messi zou die stap niet toejuichen.

"Het zou vreselijk zijn vanwege alles wat Ney betekent voor Barcelona. Hoewel het uiteindelijk zo gelopen is als het liep, heeft hij hier belangrijke prijzen gewonnen, hij heeft hier de Champions League gewonnen en is kampioen geworden. Als hij bij Real Madrid zou eindigen, zou dat een harde klap zijn voor Barcelona. En wat het voetbal zelf betreft zou het Madrid nog veel sterker maken dan ze nu al zijn", legt hij uit aan TyC Sports.

Meer: Barcelona wint Trofeu Joan Gamper voor zevende keer op rij na simpele zege | ‘Lionel Messi is kritiek zat en bedankt opnieuw voor Argentinië’

Messi heeft echter nog regelmatig contact met zijn voormalig ploeggenoot en lijkt er vertrouwen in te hebben dat Neymar niet binnen afzienbare tijd in het shirt van de Koninklijke zal spelen: "Jullie weten wat ik ervan denk, dat heb ik al eerder verteld", doet hij de zaak af. Paris Saint-Germain lijkt op zijn beurt eveneens niet van plan om snel afscheid te nemen van Neymar en kersverse coach Thomas Tuchel had maandag naar verluidt al een lang onderhoud met de Braziliaan.

Neymar wordt, net als Cristiano Ronaldo, overigens regelmatig vergeleken met Messi, maar de Argentijn geeft aan hier weinig waarde aan te hechten: "Het interesseert mij niet om de beste ooit te worden. Ik heb nooit gezegd dat ik dat ben, ook niet de nummer twee, drie of vier. Iedere keer als ik aan een nieuw seizoen begin probeer ik mezelf te verbeteren, om alles te winnen, alles op het veld achter te laten en alles te geven voor mezelf en mijn ploeggenoten."

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Real Madrid
 
Paris Saint-Germain
 
Lionel Messi

Poll
Denk jij dat Neymar in de toekomst speler wordt van Real Madrid?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties