Bas Dost 'leeg' na aanval: 'Dit heb ik totaal niet zien aankomen'
Dinsdag, 15 mei 2018 om 22:10

De spelersgroep van Sporting Portugal werd dinsdagmiddag in het trainingscomplex van de club aangevallen door een groep van vijftig gemaskerde hooligans en vooral Bas Dost moest het ontgelden. De Nederlandse spits vertelt vanuit het ziekenhuis dat hij de eerste was die de groep in het vizier kreeg, waarna hij door een klap met, vermoedelijk, een riem een flinke hoofdwond opliep.

"Ik heb hier geen woorden voor. Dit heb ik totaal niet zien aankomen. Echt ongelooflijk wat hier gebeurd is", reageert hij tegenover het Algemeen Dagblad. Naast Dost kreeg ook trainer Jorge Jesus een kopstoot, terwijl medespelers Fredy Montero, Rodrigo Battaglia, William Carvalho, Rui Patricio, Marcos Acuña en Josip Misic het eveneens moesten ontgelden.

Meer: Dost komt enorme misser te boven en houdt na rust huis

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Dost werd ontzet door een beveiliger en kreeg in het ziekenhuis zes hechtingen in zijn voorhoofd: "We zijn ons allemaal kapot geschrokken. Het was echt een dreigende situatie", gaat hij verder. Voor Sporting staat er met de finale van de Taça de Portugal zaterdag nog een wedstrijd op het programma, maar hier zijn de spelers op dit moment niet mee bezig: "Ik ben leeg. Dit is een drama voor iedereen."

Sporting Portugal heeft in een verklaring afstand genomen van de aanval, die volgens de laatste berichten uit de Portugese media inmiddels tot een kleine twintig arrestaties heeft geleid: ""Sporting keurt de gebeurtenissen op het trainingscomplex vanmiddag ten zeerste af. Wij kunnen op geen elke wijze begrip opbrengen voor de daden van vandalisme en agressie richting de spelers, de coaches en het andere personeel. Dit is niet Sporting en Sporting kan niet zo zijn. Wij zullen alle maatregelen treffen om de juiste straf te bewerkstelligen voor de mensen die zo betreurenswaardig hebben gehandeld."

 
Liga NOS
 
Sporting Portugal
 
Bas Dost
 
William Carvalho
 
Rodrigo Battaglia

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties