'Ik had mijn transfer naar Ajax liever eerder naar buiten gebracht'
Woensdag, 16 mei 2018 om 00:15

Ajax en FC Utrecht maakten maandag bekend dat Zakaria Labyad volgend seizoen in het shirt van de Amsterdammers zal spelen, maar de spelmaker stond dinsdag gewoon weer op het veld bij zijn huidige werkgever om met de Domstedelingen tegen Vitesse te strijden voor een plek in de voorrondes van de Europa League. Labyad kwam in de tweede helft in het veld en was met een assist en doelpunt van grote waarde in de door FC Utrecht met 3-2 verloren wedstrijd.

"Helaas gaven we het in de laatste minuut nog weg. Maar we willen zaterdag na de return in een volle Galgenwaard feestvieren", reageerde hij na de wedstrijd tegenover FOX Sports. De transfer van Labyad naar Ajax werd voorafgegaan door een stroom van geruchten en de middenvelder had dat zelf liever ook anders gezien.

Meer: ‘Labyad heeft het heel goed gedaan, ik zou wel zo iemand kunnen zijn’ | ‘We wonnen niet zo lang geleden van PSV, waarom zou het niet kunnen?’

"Ik ben een speler die ambities heeft, dat had ik in de winter al aangegeven. De kans was nu gekomen om een transfer te maken naar Ajax", legt hij uit. Labyad bleef nadat verschillende media berichtten over zijn transfer volhouden dat hij van niets wist: "Ik heb er best veel moeite mee gehad. Ik had het liever eerder naar buiten gebracht, maar ik had nog niet getekend. De dag dat ik naar buiten kwam met het nieuws was mijn handtekening wel gezet."

Labyad is dolblij dat hij aan de slag kan bij Ajax, zo voegt hij toe tegenover de NOS: "Ajax is de grootste club van Nederland, met een fantastische aanhang." Hij heeft inderdaad ook contact gehad met PSV, de club waar hij zijn opleiding genoot, maar had zijn zinnen gezet op een vertrek naar Ajax: "Vanaf het begin heb ik bij de Utrecht-directie duidelijk aangegeven dat ik naar één club wilde, en dat was Ajax."

 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
Ajax
 
Zakaria Labyad

Poll
Denk jij dat Zakaria Labyad gaat slagen bij Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties